Δράσεις της Ομοσπονδίας Γονέων με αφορμή το κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης

0
21
TEST

Το παρακάτω δελτίο τύπου εξέδωσε η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας:

«Η Ομοσπονδία γονέων ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της ΕΔΥΕΘ, με αφορμή την συμπλήρωση 72 χρόνων από την δολοφονία του Νίκου Νικηφορίδη, καλεί Συλλόγους Ενώσεις μαθητές εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν με πολύμορφες δραστηριότητες μέσα και έξω από το σχολείο στην ημέρα μνήμης για την θυσία του πρωτομάρτυρα του ελληνικού αντιιμπεριαλιστικού – αντιπολεμικού κινήματος ειρήνης.

Πέρασαν 72 χρόνια από τις 5 Μάρτη 1951 όταν ο 23χρονος τότε αγωνιστής εκτελέστηκε από το κράτος στο «συνήθη τόπο» εκτέλεσης των λαϊκών αγωνιστών στο Επταπύργιο Θεσσαλονίκης.

Η θυσία του Ν. Νικηφορίδη, όλες αυτές τις επτά δεκαετίες, δε σταμάτησε να φωτίζει τους αγώνες του λαού μας για Ειρήνη ενάντια στους πολέμους. Τους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη και την ισότητα όλων των ανθρώπων, για την ευημερία, τη φιλία και τη συναδέλφωση των λαών.

Σε μια εποχή που ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με πιθανό το ενδεχόμενο γενίκευσής του με τη χρήση ακόμη και πυρηνικών όπλων, είναι απαραίτητο να θυμίσουμε στα παιδιά μας ότι ο αγώνας για Ειρήνη, Ισότητα ,Φιλία είναι επίκαιρος όσο ποτέ.

Με λόγο, εικόνα, βίντεο, μουσική, θεατρικά δρώμενα, εικαστικά και με όποιο άλλον τρόπο καλλιτεχνικής έκφρασης επιλέξει κάθε σχολείο οι μαθητές να προβάλουν τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο και μαζί με τους Συλλόγους Διδασκόντων να εξηγήσουν σε κάθε μαθητή:

  • γιατί γίνονται οι πόλεμοι;
  • ποιος κερδίζει και ποιος χάνει;
  • γιατί ενώ δεν υπάρχουν λεφτά για την Παιδεία, υπάρχουν για εξοπλιστικά προγράμματα και αποστολή πολεμικού υλικού από τη χώρα μας στον πόλεμο;

Ποιόν εξυπηρετούν οι βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας και πως χρησιμοποιούνται για πολέμους ενάντια σε άλλους λαούς;»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ