Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΕκδήλωση της Ένωσης Γονέων Καλαμαριάς με θέμα «Η βία στα σχολεία»

Εκδήλωση της Ένωσης Γονέων Καλαμαριάς με θέμα «Η βία στα σχολεία»

Να διδάξουμε στα παιδιά μας την ειρήνη.

Αλλιώς κάποιος άλλος θα τους διδάξει τη βία.

Colman McCarthy

Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων των Μαθητών της Καλαμαριάς σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που διοργανώνουμε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 10:30 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Ναύαρχος Βότσης» (Μ. Αλεξάνδρου & Αν. Θράκης 9) με θέμα «Η βία στα σχολεία».

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ευαισθητοποιήσουμε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς για το βαθιά κοινωνικό θέμα της σχολικής βίας που συνεχώς φουντώνει,  να προσδιορίσουμε το πλαίσιο της εμφάνισής της, τόσο ως ψυχικό όσο και ως κοινωνικό φαινόμενο, να εντοπίσουμε ολόπλευρα τις αιτίες που τη γεννούν, με τη συμβολή εξειδικευμένων επιστημόνων και να αναζητήσουμε τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από δύο σημαντικές προσωπικότητες του χώρου του αθλητισμού, επιδιώκοντας να προβάλουμε τις δυνατότητες του αθλητισμού ως ένα ισχυρό μέσο ανάπτυξης σχέσεων εμπιστοσύνης και αποφυγής απομόνωσης και ενδεχόμενων ψυχικών νόσων. Αλλά και ως ένα μέσο δημιουργίας κλίματος αδελφοσύνης, που οδηγεί  από το “εγώ” στο “εμείς”.

Επιπλέον, επιθυμούμε να αναδείξουμε τις αξίες της θεατρικής αγωγής στη διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων ως προς την έκφραση των συναισθημάτων (θετικών ή αρνητικών), την ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων αυτοελέγχου, τη γνωριμία με τον εαυτό τους, τις αντοχές τους, τις ικανότητές τους αλλά και με τον “άλλον”, την κοινωνικοποίηση και τη συλλογική δημιουργία μέσα από την αρμονική συνεργασία, τη δημιουργική διοχέτευση των ιδεών και την ανάπτυξη της αντίληψης. Αναγνωρίζοντας ότι η τέχνη του θεάτρου λειτουργεί σε πολλαπλά επίπεδα και έχει τόσο θεραπευτικό όσο και ενωτικό χαρακτήρα, ενώ συχνά μπορεί να μετατραπεί στα χέρια του εμψυχωτή σε εργαλείο κοινωνικής μάθησης και παρέμβασης.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν παιδιά από τις ομάδες εφήβων της Θεατρικής αγωγής της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Καλαμαριάς με βιωματική δράση που θα λειτουργήσει ως προσομοίωση πραγματικών καταστάσεων βίας που βιώνονται σήμερα μέσα και έξω από το σχολείο.

Ομιλητές:

Ρούλα Γεωργιάδη

Ειδικευόμενη Ψυχιατρικής στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Λένα Τσαγρή

Κοινωνική λειτουργός/ Γραμματέας στον Σύλλογο Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού Κεντρικής Μακεδονίας / Μέλος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής / Μέλος στο Περιφερειακό Συμβούλιο του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας

Ελπίδα Χατζοπούλου

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας / Ψυχοθεραπεύτρια

Αγγελική Μαρία (Μαριάντζελα) Κουνταρδά

Θεατρολόγος/ Εμψυχώτρια της Θεατρικής αγωγής του Τμήματος Παιδείας, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Καλαμαριάς

Δημοσθένης Ταμπάκος

Χρυσός και αργυρός Ολυμπιονίκης

Πολύμνια (Πόλυ) Σαρέγκου

7η Ολυμπιονίκης Καλαθοσφαίρισης, Αθήνα 2004 / 2η Σκόρερ όλων των εποχών με την Εθνική Ομάδα

Ως γονείς θέτουμε στο επίκεντρo τα δικαιώματα και τα όνειρα των παιδιών μας και οραματιζόμαστε ένα ασφαλές και σύγχρονο σχολείο που προάγει την ποιοτική, απρόσκοπτη και πολύπλευρη μόρφωση, την κοινωνικοποίηση και τη συνεργασία, χωρίς διαχωρισμούς. Που παρέχει σε μαθητές και μαθήτριες τη στήριξη που χρειάζονται, από Επιτροπή Διεπιστημονικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης. Γιατί δεν θέλουμε κανένα παιδί να νιώθει αποκλεισμένο, να φοβάται, να απειλείται αλλά και να απειλεί, επειδή δεν του παρέχεται η βοήθεια που έχει ανάγκη.

Δελτίο τύπου της Ένωσης Γονέων Καλαμαριάς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ