Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΌταν η διοίκηση Μανδαλιανού μιλάει για ισότιμη συμμετοχή στις εκλογές…

Όταν η διοίκηση Μανδαλιανού μιλάει για ισότιμη συμμετοχή στις εκλογές…

Ο κύριος Ισαάκ Ξανθόπουλος, Γενικός Γραμματέας του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, πριν μερικές ημέρες ανάρτησε ένα κείμενο στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, στο οποίο έκανε λόγο περί ισότιμης συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές.

Ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Κορδελιού Ευόσμου ολοκλήρωνε την ανάρτησή του γράφοντας ότι ο/η νομοθέτης έχει πολλή δουλειά να κάνει και ότι πρέπει να προβλεφθούν νέες διατάξεις για την πολιτική διαφήμιση και την χρηματοδότησή της.

Αν ο νομοθέτης κάνει τη συγκεκριμένη νομοθετική παρέμβαση, την οποία ο κύριος Ξανθόπουλος ζητάει, θα εφαρμοστεί ο νόμος; Γιατί ο νομοθέτης έχει ορίσει ότι συνολικά η αντιπολίτευση σε κάθε δήμο πρέπει να έχει γραφείο. Έχει δώσει η διοίκηση Μανδαλιανού γραφείο στην αντιπολίτευση του δήμου; Όχι.

Ισότιμη συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές θέλει ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Κορδελιού Ευόσμου όσον αφορά την πολιτική διαφήμιση και την χρηματοδότησή της. Όσον αφορά το γραφείο της αντιπολίτευσης, το οποίο είναι μάλιστα θεσμοθετημένο; Εκείνο δεν πρέπει να δοθεί στην αντιπολίτευση προκειμένου να υπάρχει όχι μόνο ισότιμη συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές, αλλά και ισότιμη παρουσία των παρατάξεων; Επί τρεισήμισι χρόνια δεν έχει δοθεί.

Δεν έχει άδικο σε γενικές γραμμές ο κύριος Ξανθόπουλος. Η πολιτική διαφήμιση ή προβολή από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κάποιου έναντι κάποιου άλλου, ο οποίος δεν μπορεί να κάνει πολιτική διαφήμιση και δεν τον προβάλλουν τα Μέσα Ενημέρωσης, είναι εις βάρος του δήμου, των δημοτών και της δημοκρατίας.

Όμως η δημοκρατία δεν είναι κατά περίσταση και συγκεκριμένα δεν ισχύει μόνο στην περίπτωση της πολιτικής διαφήμισης. Η διοίκηση Μανδαλιανού επέλεξε εκείνην την άκρη του νόμου Θεοδωρικάκου που τη βόλευε για να μπορέσει να διοικήσει μόνη της με απόλυτο τρόπο, ενώ έχει μόνο τους 15 από τους 45 δημοτικούς συμβούλους. Θα μπορούσε να επιλέξει την άλλη άκρη, που ήταν η συνεργασία, αλλά δεν το έκανε. Η διοίκηση Μανδαλιανού μετέτρεψε την ιστοσελίδα του δήμου σε όργανο της «Νέας Πνοής». Η διοίκηση Μανδαλιανού επέλεξε να μην δώσει γραφείο στην αντιπολίτευση, όπως ο νόμος επιβάλλει.

Τη δημοκρατία δεν τη θυμόμαστε κατά περίσταση και προπαντός όταν έχουμε την εξουσία στα χέρια μας τη σεβόμαστε και απαιτούμε κι από τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Η διοίκηση Μανδαλιανού, που ήθελε με απόφαση δημάρχου να στοιβάξει τους μαθητές του 24ου και του 19ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου στο νεοανεγερθέν κτήριο του 24ου με το δήμαρχο να φωνάζει ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη, ακούγεται παράφωνα όταν θυμάται τη δημοκρατία και μιλάει γι’ αυτήν.

Δημ. Θ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ