Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ κύριος Αμανατιάδης τώρα θέλει δίκες ενώ πριν δεν τις ήθελε!

Ο κύριος Αμανατιάδης τώρα θέλει δίκες ενώ πριν δεν τις ήθελε!

Το 2021 ο εισαγγελέας έθεσε στο αρχείο την προσφυγή του δήμου Κορδελιού Ευόσμου κατά ανθρώπων που τον κατήγγειλαν ατεκμηρίωτα και η διοίκηση Μανδαλιανού αποφάσισε να ασκήσει αναίρεση κατά της απόφασης. Η διοίκηση του δήμου πήρε αυτήν την απόφαση γιατί αιρετοί και υπάλληλοι του δήμου διασύρθηκαν ψευδώς εξαιτίας της καταγγελίας, αλλά και γιατί πρώην διευθυντής υπηρεσίας του δήμου είχε κερδίσει δικαστική διαμάχη που αφορούσε αυτήν την ψευδή καταγγελία εναντίον του. Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, τότε αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Αναπληρωτής Δημάρχου Κώστας Σωτηράκης πρότεινε στην Οικονομική Επιτροπή την άσκηση αναίρεσης κατά της απόφασης του εισαγγελέα να θέσει την υπόθεση στο αρχείο.

Στις αρχές Ιουλίου του 2021 η Οικονομική Επιτροπή Κορδελιού Ευόσμου δεν υπερψήφισε την πρόταση του προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής. Πώς έγινε αυτό; Οι αντιδήμαρχοι κύριος Κώστας Αμανατιάδης και κυρία Φωτεινή Δεβετζή Πεσματζόγλου ψήφισαν λευκό! Μάλιστα! Ο κύριος Αμανατιάδης δεν υπερψήφισε την πρόταση της διοίκησής του για την υπόθεση διασυρμού υπαλλήλων και αιρετών του δήμου. Ο κύριος Αμανατιάδης δεν ήθελε δικαστικές διαμάχες για μια υπόθεση ατεκμηρίωτης καταγγελίας που μαζί με άλλες τέτοιες υποθέσεις ταλαιπώρησαν το δήμο για μια ολόκληρη δεκαετία.

Ο κύριος Αμανατιάδης πριν από μερικές ημέρες, προανήγγειλε δικαστική προσφυγή σε βάρος του Άρη Μπιτσώρη για σκωπτικά ποιήματα που έγραψε και τα οποία ο αντιδήμαρχος πιστεύει πως τον συκοφαντούν, όπως επίσης γιατί πιστεύει ότι και η σάτιρα έχει όρια. Ο κύριος Αμανατιάδης που με την ψήφο του δεν άφησε το δήμο να κινηθεί δικαστικά εναντίον όσων ατεκμηρίωτα τον είχαν καταγγείλει, τώρα θα προσφύγει δικαστικά εναντίον του Άρη Μπιτσώρη.

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο δήμο με διοίκηση Μανδαλιανού και με αντιδημάρχους που αφήνουν να «πέσουν κάτω» ενέργειες που ταλαιπώρησαν το δήμο, αλλά δεν αφήνουν να «πέσουν κάτω» σατυρικά ποιήματα γιατί θεωρούν ότι προσβάλουν τους ίδιους σαν πρόσωπα. Άλλα μέτρα και άλλα σταθμά για την υπεράσπιση του δήμου και για την υπεράσπιση του εαυτού τους. Άλλη ευθιξία όταν πρόκειται για το δήμο και άλλη όταν πρόκειται για τον εαυτό τους. Αντί να θίγονται πιο εύκολα για θέματα που αφορούν το δήμο, θίγονται πιο εύκολα για θέματα που αφορούν τον εαυτό τους.

Βασίλης Κιμ.

Δεν θα ασκηθεί αναίρεση κατά της απόφασης του εισαγγελέα να θέσει την υπόθεση στο αρχείο
Λαφαζανίδης και Δεμερτζής προσπάθησαν να υπερασπίσουν το δήμο Κορδελιού Ευόσμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ