Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΓια τον συνδυασμό των pm10 και των μερκαπτανών πότε θα απαντήσει ο...

Για τον συνδυασμό των pm10 και των μερκαπτανών πότε θα απαντήσει ο κύριος Μανδαλιανός;

Στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου γίνεται ένα ασταμάτητο πάρτι αιωρούμενων σωματιδίων PM10 και μερκαπτανών, οι οποίες ευθύνονται για τη δυσοσμία.

Στις 18 Αυγούστου 2021 είχαμε θέσει το ερώτημα σχετικά με το πώς αλληλοεπιδρούν η δυσοσμία με τα αιωρούμενα σωματίδια PM10. Φυσικά η διοίκηση Μανδαλιανού, ο δήμαρχος και η αρμόδια αντιδημαρχία, δεν έδωσαν καμία απάντηση.

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, διατυμπανίζει πως θα τοποθετήσει 15 αισθητήρες για να παρακολουθεί τα επίπεδα της δυσοσμίας, μεταφέροντας το πρόβλημα λίγο ή πολύ παρακάτω.

Για την αλληλεπίδραση των pm10 και των μερκαπτανών πότε έχει σκοπό ο κύριος Μανδαλιανός και η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, κυρία Όλγα Αθανασιάδου, να ρωτήσουν τους ειδικούς και να ενημερώσουν τους κατοίκους του δήμου;

Αλλά, ο κύριος δήμαρχος και η κυρία αντιδήμαρχος δεν μπορούσαν να απαντήσουν, επειδή δεν ενδιαφέρονταν να μάθουν, για το λόγο που επί πέντε μήνες δεν δίνονταν τιμές από τον σταθμό μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του Κορδελιού, θα δώσουν απάντηση για την αλληλεπίδραση των pm10 και των μερκαπτανών;

Αφήστε που άμα μάθουν πως αυτή η αλληλεπίδραση είναι πιο επιβαρυντική για την υγεία των ανθρώπων, θα χρειαστεί να πάρουν μέτρα ή να πιέσουν να παρθούν μέτρα και η διοίκηση Μανδαλιανού έχει αποδείξει, από τη συμπεριφορά της με το πρόβλημα της δυσοσμίας, πως το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να έχει καλή γειτονία με τα ΕΛΠΕ.

Ίσως βέβαια τα στελέχη της διοίκησης Μανδαλιανού να δεσμευτούν πως θα μας δώσουν κι αυτήν την απάντηση εάν τους ψηφίσουμε για να διοικήσουν ακόμα μία θητεία. Κάτι τέτοιο μπορούν να το κάνουν εύκολα, όπως εύκολα υποσχόταν ο κύριος δήμαρχος πριν τις προηγούμενες εκλογές ότι θα έλυνε το πρόβλημα της δυσοσμίας.

Χαρίλαος Ταπαρίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ