Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΔΗΜΟΤΕΣ  ΤΡΙΤΗΣ  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ - 2  Περί νομικών γνώσεων

ΔΗΜΟΤΕΣ  ΤΡΙΤΗΣ  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ – 2  Περί νομικών γνώσεων

Αγαπητοί αναγνώστες, στο σημερινό δεύτερο σημείωμα αυτής της ενότητας θα ασχοληθούμε με τη φράση του Αρμόδιου Αντιδήμαρχου ¨από νομικές γνώσεις είσαι άσχετος¨ απευθυνόμενος σε πρώτη ανάγνωση σε εμένα αλλά ουσιαστικά στρεφόμενος ενάντια στην Πρωτοβουλία Κατοίκων Ελευθερίου-Κορδελιού-Ευόσμου η οποία ξεσκέπασε τα σχέδιά του.

Πράγματι την 1η Ιουνίου 2022, στην εμβληματική συγκέντρωση διαμαρτυρίας με σύνθημα ¨Αυτό το πάρκο είναι δικό μας¨ όπου κατατέθηκε το ψήφισμα των δημοτών για τη σωτηρία του ΘΕΠΑΝ (παλαιά κοιμητήρια), μία παράγραφος των θέσεων της Πρωτοβουλίας την οποία ανέγνωσα από μικροφώνου  ήταν διατυπωμένη ως εξής:

¨όσοι απόγονοι προσφύγων είναι οικοπεδούχοι αλλά και όσοι άλλοι αγόρασαν με προσύμφωνα τεμάχια οικοπέδων από πρόσφυγες, όταν ήρθε η ώρα να αποκτήσουν οριστικά συμβόλαια και απευθύνθηκαν σε δικηγόρους αυτοί ξεκίνησαν τη νομική εργασία τους από την Γεωργική Υπηρεσία¨. Παρεμπιπτόντως  σήμερα που γράφονται αυτές οι λέξεις στο μέτωπο των οδών Αν. Ρωμυλίας, Δυτ. Θράκης και Λαχανά στο Ν. Κορδελιό βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες απόκτησης τίτλων. Οι δικηγόροι αλλά και οι οικοπεδούχοι την πρώτη υπηρεσία που επισκέφτηκαν ήταν η Γεωργική Υπηρεσία.

Άρα η μόνη νομική γνώση που κατέχουμε εμείς οι κάτοικοι, που είμαστε κάτοχοι αρχικών οικοπέδων ή τμημάτων τους  που προέρχονται από κατατμήσεις, είναι ότι η αρχή του νήματος απόκτησης τίτλου βρίσκεται στην Γεωργική Υπηρεσία∙ δεν χρειάζεται να είναι κάποιος δικολάβος για να το γνωρίζει αυτό. Κατά τα άλλα από νομικές γνώσεις είμαστε όντως άσχετοι. Όσοι βέβαια αγόρασαν διαμερίσματα αργότερα είναι παντελώς άσχετοι, ακόμα και αν είναι σήμερα Δημοτικοί Σύμβουλοι ή Αντιδήμαρχοι.

Γιατί όμως η παραπάνω αποστροφή ενόχλησε τους διοικούντες και μυγιάστηκε ο έχων τη μύγα Αρμόδιος Αντιδήμαρχος;  Διότι αποκαλύπτει τον σκοτεινό του ρόλο.

Εάν ο Δήμος, όπως έκαναν και κάνουν σήμερα οι απλοί κάτοικοι, ανέθετε την υπόθεση του ΘΕΠΑΝ σε έναν δικηγόρο και του έλεγε ¨έλεγξε σε ποιον έχει καταχωρηθεί ο τίτλος των κοιμητηρίων¨,  θα έψαχνε στη Γεωργική Υπηρεσία.  Εκεί θα πήγαινε και ο δικηγόρος του Δήμου αν του το ανέθεταν.

Εδώ βρίσκεται το κουμπί της υπόθεσης.  Ο Δήμαρχος και ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος αποκρύπτοντας δύο σημαντικά έγγραφα, που υπάρχουν από ετών στο Δήμο και αποδεικνύουν ότι το ΘΕΠΑΝ δεν είναι εκκλησιαστική περιουσία, αλλά δίνοντας στη νομική υπηρεσία τα παραπλανητικά έγγραφα που χρησιμοποιεί η εκκλησία ως τάχα αποδεικτικά στοιχεία ότι το ΘΕΠΑΝ της ανήκει, ζήτησε από τον νομικό του Δήμου να συντάξει μια γνωμάτευση. Φυσικό είναι με τέτοια στοιχεία η γνωμάτευση να γέρνει προς την αντίπαλη πλευρά. Το αναπάντητο ερώτημα είναι γιατί η νομική υπηρεσία ανέλαβε να εκτελέσει τέτοια εντολή που είναι τόσο δύσοσμη.

Η ουσία είναι ότι αυτό το διαβολικό σχέδιο, που ξεπερνά τις ικανότητες της Διοίκησης, είναι οικοπεδοφαγικής έμπνευσης. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θα θυμούνται τις περίφημες εταιρίες οικοπεδοφάγων που τις αμαρτωλές δεκαετίες ’60 και ’70  οικειοποιήθηκαν χιλιάδες στρέμματα του δημοσίου αλλά και πάρα πολλά οικόπεδα φτωχών πολιτών.

Είναι φως φανάρι ότι αυτό το σχέδιο οργανώθηκε σε κάποιο σκοτεινό γραφείο εκτός του Δήμου και ανέλαβε να το υλοποιήσει η Διοίκηση με εκτελεστικό όργανο την Αντιδημαρχία Οικονομικών. Στο ίδιο γραφείο είχε κανονιστεί και το μηνιαίο μίσθωμα.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13ης Ιανουαρίου 2021 που διεξήχθη μέσα στον κορονοϊό, με τηλεδιάσκεψη, κάτω από άσχημες διαδικτυακές συνθήκες ήταν επόμενο να παγιδευτούν οι περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι και να μπλέξουμε σε περιπέτειες.

Γι’ αυτό, λοιπόν, ο Αρμόδιος έσπευσε να μιλήσει περί νομικής ασχετοσύνης για να θολώσει τα νερά επειδή ανακαλύψαμε την δολερή πράξη του. Εκτός και αν νομικές γνώσεις εννοεί  αυτές τις μεθοδεύσεις και τις στρεψοδικίες που, όπως αποδεικνύεται, τις γνωρίζει πολύ καλά. Αυτές τις νομικές γνώσεις τους τις χαρίζουμε, το αντικείμενο τέτοιων σπουδών δεν συνάδει με την προσωπικότητα αξιοπρεπών ανθρώπων. Αυτές τις γνώσεις αποκτούν όσοι ανήκουν στο περιβάλλον των Μπρούκληδων, της κοινωνικής τάξης στην οποία ανήκει ο Αρμόδιος και η οσφυοκαμπτική παρέα του.

Εντέλει η αποκάλυψη αυτής της ανίερης πράξης του Αρμόδιου συνετέλεσε τα μέγιστα στην μεταστροφή του. Ο πανικός του δε μήπως υποστεί τις συνέπειες που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι αυτός που τον σπρώχνει να έρπει πίσω από συμβούλους άλλων παρατάξεων και να τάζει τραπεζώματα σε δημοσιογράφους για να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης. Το βέβαιο είναι ότι αυτός ο λεκές θα τον ακολουθεί δια βίου.

Όμως αρκετά μακρηγόρησα.  Στο τρίτο σημείωμα θα τα ξαναπούμε.

Υ.Γ. 1. Λόγω αυτής της μεθόδευσης, που επιχειρήθηκε  στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13ης Ιανουαρίου 2021, η Πρωτοβουλία των Κατοίκων δεν έχει εμπιστοσύνη στο ζεύγος: Αρμόδιος-Νομική Υπηρεσία ενόψει της Προσθετικής Παρέμβασης και επιμένει αυτή η υπόθεση να ανατεθεί σε εξειδικευμένο γραφείο.

Υ.Γ.  2.

Ο Αντιδήμαρχος έκανε και ένα άλλο σοβαρό ατόπημα. Απέκρυψε τα ιστορικά στοιχεία που υπάρχουν στον Δήμο και είναι ικανά να αποδομήσουν το αφήγημα της εκκλησίας ότι από αρχαιοτάτων χρόνων κατέχει τον χώρο του ΘΕΠΑΝ. Περισσότερα για αυτήν την παράμετρο σε επόμενο σημείωμα.

Με εκτίμηση

Ο άνευ νομικών γνώσεων Άρης Μπιτσώρης

ΔΗΜΟΤΕΣ  ΤΡΙΤΗΣ  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ – 1  Περί μισθοσυντήρητων
ΔΗΜΟΤΕΣ  ΤΡΙΤΗΣ  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ – 3  Περί ανιστόρητων
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ