Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠερίοδος χάριτος σε άπειρο δήμαρχο είναι καταστροφική για το δήμο

Περίοδος χάριτος σε άπειρο δήμαρχο είναι καταστροφική για το δήμο

Στην συνέντευξη που παραχώρησε ο υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Μιλτιάδης Τασούλης στη DION τηλεόραση στις 7 Δεκεμβρίου 2022 και στην εκπομπή «Ξεκινάμε μαζί» με τη δημοσιογράφο Δήμητρα Μακρή, αναφέρθηκε στην καταγραφή των προβλημάτων του δήμου που κάνει ο ίδιος και η παράταξή του προκειμένου να εκπονηθεί το πενταετές πρόγραμμα δράσης της διοίκησής του. Ο κύριος Τασούλης συνέχισε λέγοντας τα εξής:

«Άρα θα πρέπει αυτός που θα έρθει το Γενάρη (το δήμαρχο που θα εκλεγεί, εννοεί), εφόσον έχει τη γνώση, την καταγραφή των προβλημάτων, τη δυνατότητα να τα εφαρμόσει και βρει και μια ωραία ομάδα συνεργατών, να μπορέσει να ξεκινήσει αμέσως δουλειά.

Να μην αρχίσει με ερασιτεχνισμούς, να αρχίσει να δουλεύει, να μαθαίνει τι γίνεται, γιατί έχουμε και περιπτώσεις που κάποια στιγμή προκύπτουν υποψήφιοι, οι οποίοι θέλουν να γίνουν δήμαρχοι, δεν έχουν ασχοληθεί καθόλου με την τοπική αυτοδιοίκηση και ξαφνικά λέμε “Α, δώσ’ του μια περίοδο χάριτος”.

Περίοδος χάριτος όμως στην έναρξη της πενταετίας είναι η περίοδος για όλους τους δήμους που εντάσσονται τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Αν χάσει κανείς τον πρώτο χρόνο διοίκησης, χάθηκε όλη η θητεία. Κατά συνέπεια, χρόνος χάριτος δεν είναι πια χρόνος. Είναι όλη η περίοδος και αυτό πρέπει να το έχουν υπ’ όψιν τους οι πολίτες».

Καλά είναι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι να μας λένε αν γνωρίζουν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου
Και οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα πρέπει να μας πούνε αν ξέρουν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ