Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ δήμαρχος θεωρεί ότι τα ΕΛΠΕ έκαναν αρκετά από αυτά που υποχρεώθηκαν...

Ο δήμαρχος θεωρεί ότι τα ΕΛΠΕ έκαναν αρκετά από αυτά που υποχρεώθηκαν να κάνουν!

Πώς να λυθεί το πρόβλημα της δυσοσμίας και πώς τα ΕΛΠΕ να μην ισχυρίζονται πως δεν είναι αυτά υπεύθυνα για τη δυσοσμία; Πώς πρώην διευθυντές των ΕΛΠΕ να μην ισχυρίζονται ότι η δυσοσμία οφείλεται στο φαινόμενο της θερμοκρασιακής αναστροφής;

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, στη συνέντευξη που παραχώρησε στις 28 Νοεμβρίου 2022 στην τηλεόραση της ΕΡΤ3, αναφέρθηκε στο θέμα της δυσοσμίας, το οποίο μαστίζει επί πάρα πολλά χρόνια το δήμο, λέγοντας τα παρακάτω:

«Υποχρεώθηκαν να κάνουν κάποια πράγματα. Νομίζω ότι κάναν αρκετά από αυτά, αλλά μερικά δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη. Είπε κι ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, ο κύριος Τζιτζικώστας, ότι δεν είναι ικανοποιημένος από την πορεία των εργασιών στα Ελληνικά Πετρέλαια. Θα συνηγορήσουμε σε αυτό.

Πρέπει να γίνουν κι άλλα πράγματα, αλλά εκείνο που θα είναι πάρα πολύ σημαντικό και το οποίο θα γίνει, είναι ότι θα μπούνε 15 ηλεκτρονικοί αισθητήρες σε σημεία που θα υποδείξουμε εμείς και θα ελέγχουνε αν υπάρχει αύξηση κάποια στιγμή των ρύπων, των μερκαπτανών και θα γίνεται μια on line καταγραφή των ρύπων όλο το 24ωρο. Θα μπορεί ο κάθε δημότης να παρακολουθεί το τι συμβαίνει και ανάλογα να προχωρήσουμε στη διαμαρτυρία ή όχι».

«Πρέπει κάποια στιγμή όχι μόνο με τη μύτη μας που πραγματικά ανιχνεύει το πρόβλημα, να υπάρχει μια καταγραφή που κανείς δεν θα μπορέσει να αγνοήσει ή να υποτιμήσει ή να αμφισβητήσει και η οποία θα αποδεικνύει το αληθές και θα ενοχοποιεί αυτούς που πραγματικά φταίνε», ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του για τη δυσοσμία ο κύριος Μανδαλιανός.

Πώς να χαρακτηρίσει κανείς τα αχαρακτήριστα που συχνά πυκνά λέει ο δήμαρχος για τη δυσοσμία; Μέχρι που έγιναν οι μετρήσεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέχρι να δοθεί η έκθεσή του που κατονόμαζε τα ΕΛΠΕ ως κύριο υπεύθυνο της δυσοσμίας, ο δήμος δεν αντιδρούσε γιατί δεν γνώριζε την πηγή της δυσοσμίας.

Έγιναν οι μετρήσεις για τη δυσοσμία, βρέθηκε ο υπεύθυνος, πέρασαν πάνω από τρία χρόνια, στην περιοχή ακόμη βρωμάει και ο δήμος για να αντιδράσει και να διαμαρτυρηθεί θέλει νέες μετρήσεις με 15 ηλεκτρονικούς αισθητήρες, επειδή η μύτη είναι ένα όργανο μέτρησης που κάποιος μπορεί να το αγνοήσει, να το υποτιμήσει και να το αμφισβητήσει.

Ντρέπεται και η ντροπή με τον τρόπο που αντιμετωπίζει η διοίκηση Μανδαλιανού το πρόβλημα της δυσοσμίας.

Χαρίλαος Ταπαρίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ