Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μόνο ΟΡΓΗ

Στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου με τα περισσότερα προβλήματα στη σχολική στέγη, με 220 αίθουσες διδασκαλίας να λείπουν, με 52 αίθουσες σε υπόγεια, πολλές από τις οποίες, όπως στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Εύοσμου, δίπλα σε λεβητοστάσιο, το τραγικό  περιστατικό  στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών,  που  είχε  σαν αποτέλεσμα  τον άδικο χαμό  12χρονου μαθητή  και τον τραυματισμό  άλλων 2 συμμαθητών του, είναι περιστατικό της διπλανής πόρτας.

Στο ίδιο έργο θεατές στην υποχρηματοδότηση από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Η έλλειψη σχολείων, μελετών για σχολεία και προγραμματισμού, είναι κοινό χαρακτηριστικό της στρατηγικής αδιαφορίας αυτής και όλων των προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου μας.

Στο Δήμο που λειτουργεί Δημοτικό Σχολείο κάτω από κερκίδες «προσωρινά», όπου το «προσωρινά» έφτασε τα 15 χρόνια, στο Δήμο που κρατάει δέσμιο στα όρια του το ΕΕΕΕΚ για 18 χρόνια και που με εμμονή ο δήμαρχος και η διοίκηση του και το αφήνουν να λειτουργεί στον πλέον ακατάλληλο χώρο ισόγειου καταστήματος χωρίς να έχουν κάνει ούτε μελέτη προκειμένου να χτιστεί κτήριο γι’ αυτό στο χώρο που προβλέπεται άνωθεν της περιφερειακής οδού, μάλλον μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων θα παραδοθεί το πρώτο σχολικό κτήριο μετά από 15 χρόνια.

Σήμερα, όσο ποτέ, είναι επίκαιρη η θέση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων «Αριστοτέλης» για τη μεταφορά στο νέο σχολικό κτήριο μόνο του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου με ταυτόχρονη απορρόφηση σ’ αυτό, στη νέα κατανομή, υπόγειων αιθουσών από τα όμορα σε αυτό Σχολεία.

Ταυτόχρονα επιβάλλεται άμεση χρηματοδότηση για την ανέγερση Ειδικού Σχολείου στον χαρακτηρισμένο χώρο άνωθεν της περιφερειακής οδού, με άμεση μεταφορά του, μέχρι την ολοκλήρωση της ανέγερσης, σε κατάλληλο χώρο στη Δυτική Θεσσαλονίκη, όπου να μπορεί να λειτουργεί και να αναπτύσσετε αυτό το πολύπαθο σχολείο.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Κορδελιού Ευόσμου «Αριστοτέλης» εκφράζει τα συλλυπητήριά της  στην οικογένεια, στους συμμαθητές και στους εκπαιδευτικούς του  αδικοχαμένου 12χρονου μαθητή, όπως επίσης εκφράζει την ΟΡΓΗ της στην κυβέρνηση και τον Δήμο που θεωρούν κόστος τη σχολική στέγη και την ασφάλεια των παιδιών μας.

Ανακοίνωση της  Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κορδελιού Ευόσμου «Αριστοτέλης»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ