Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ»

«Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ»

ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΝΟΥΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ-3

«Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ»

Με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Δήμαρχος Κορδελιού -Ευόσμου στην ΕΡΤ-3, η υποψήφια Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί στην ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου», κυρία Μαρία Μανούκα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πρόσφατη συνέντευξη του Δημάρχου Κορδελιού-Ευόσμου στην ΕΡΤ-3 και την εκπομπή “Μέρα με χρώμα” επιβεβαίωσε αυτό που ήδη βιώνουμε επί σχεδόν τέσσερα χρόνια. Την αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των δημοτών.

Είδαμε έναν Δήμαρχο απολογούμενο για όσα δεν έχει κάνει…

Είδαμε ένα Δήμαρχο που συμπεριφερόταν ως υποψήφιος Δήμαρχος που συμμετέχει στις εκλογές για πρώτη φορά.

Είπε ότι φαντάζεται τον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου “μετά από 10 χρόνια με πολύ μεγάλες δυνατότητες και ανάπτυξη”. Αλλά δεν εξήγησε γιατί δεν έπραξε τίποτα προς αυτήν την κατεύθυνση την τετραετία που ηγείται του Δήμου.

Είπε ότι ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου αριθμεί 17.000 μαθητές, το μεγαλύτερο νεανικό πληθυσμό στη χώρα και πως αυτό δημιουργεί υποχρεώσεις και απαιτήσεις στο Δήμο. Αλλά δεν εξήγησε γιατί δεν έκανε και δεν διεκδίκησε τίποτα για να βελτιώσει τις συνθήκες που βιώνουν τα παιδιά μας στα σχολεία.

Για το μείζον θέμα της ασφάλειας των δημοτών το χαρακτήρισε “λυπηρό φαινόμενο”. Αλλά δεν απάντησε πως μπορεί να δώσει λύσεις.

Επίσης, παραδέχθηκε την έλλειψη φωτισμού σε κεντρικά σημεία και έδωσε αόριστες υποσχέσεις.

Για την τραγική εικόνα των αθλητικών εγκαταστάσεων, με αποκορύφωμα το αθλητικό πάρκο Ευόσμου, ομολόγησε ότι “οι συνθήκες δεν είναι καλές” και ζήτησε “κατανόηση” επιρρίπτοντας τις ευθύνες στις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές. Όσο για τη δέσμευσή του ότι “οι πράξεις αποκατάστασης ξεκινούν άμεσα” και πως σε δυο – τρεις μήνες όλα θα είναι αλλιώς, εδώ θα είμαστε τον Φεβρουάριο του 2023 για να το δούμε με επιτόπια αυτοψία.

Τέλος, για το κυκλοφοριακό και τα σκουπίδια έκανε λόγο για “ατομική συνείδηση”, δικαιολογία που είναι το τελευταίο καταφύγιο μιας Δημοτικής Αρχής που χαρακτηρίζεται από ανεπάρκεια.

Είπε, ακόμα, πως “υπάρχει σχεδιασμός για όλα”. Μόνο που κανένας δημότης δεν τον είδε ποτέ να υλοποιείται… Με λίγα λόγια, ο Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου από διαπιστώσεις πηγαίνει καλά. Στις πράξει πάσχει. Και δυστυχώς τις συνέπειες της αδυναμίας του τις “πληρώνει” o πολίτης.

Στις άμεσες προτεραιότητες στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας “Μαζί στην ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου”, έχουμε εντάξει, ανάμεσα στα άλλα, την άμεση βελτίωση των αθλητικών και πολιτιστικών χώρων του Δήμου, την αποπεράτωση των ημιτελών και πλήρως εγκαταλελειμμένων αθλητικών υποδομών, τη συνεργασία με τα αθλητικά και πολιτιστικά Σωματεία του Δήμου με στόχο την πολυδιάστατη ενίσχυση για την επίτευξη των σκοπών τους, την ουσιαστική και άμεση βελτίωση των αστικών υποδομών (π.χ. ανακατασκευή πεζοδρομίων και πλατειών, ράμπες ΑμεΑ, κλπ) και του αστικού εξοπλισμού (π.χ. νέα καθιστικά, νέο και ενισχυμένο φωτισμό δρόμων και πλατειών, κλπ) με στόχο την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Διότι τα προβλήματα των δημοτών δεν λύνονται με παράπονα στην Πολιτεία αλλά με σχέδιο, αποφασιστικότητα, θέληση και διεκδίκηση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ