Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜε την ανέγερση σχολείων, να μην παίζει κανείς!

Με την ανέγερση σχολείων, να μην παίζει κανείς!

Παρακολουθώντας τη συνέντευξη του κ. Δημάρχου, σε εκπομπή της ΕΡΤ, ανέφερε – το γνωστό, μετά από τα αποτελέσματα της απογραφής – πως ο Δήμος μας, είναι ο Δήμος με το μεγαλύτερο αριθμό νεολαίας σε όλη την Ελλάδα, με 17.000 μαθητές.

Αυτό, προφανώς, δημιουργεί επιπλέον ευθύνες στις διοικήσεις, για να προχωρήσουν τα απαραίτητα έργα που απαιτούνται, προκειμένου να διευκολυνθεί η ζωή των μαθητών (σχολική και εξωσχολική).

Με αφορμή την μη παράδοση του νεοανεγερθέντος κτηρίου του 24ου δημοτικού σχολείου, το οποίο έπρεπε να λειτουργεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς, που έχει ως αποτέλεσμα να συνεχίζεται το μάθημα σε τάξεις κάτω από τις κερκίδες του ΔΑΚ, θα πρέπει να δούμε το θέμα των σχολικών υποδομών.

Προφανώς και υπολείπεται ο Δήμος σε αυτό το θέμα, με βάση τον μαθητικό πληθυσμό και τις απαιτήσεις αυτού. Όποια διοίκηση και να έχει τα ηνία, μετά τις εκλογές που θα γίνουν, πρέπει να δώσει προτεραιότητα σε αυτό το θέμα.

Προφανώς, η κάθε διοίκηση, χαρακτηρίζεται (και θα χαρακτηρίζεται) με θετικό ή αρνητικό πρόσημο, ανάλογα το αποτέλεσμα σε αυτό το ζήτημα, γιατί είναι από τα πιο σημαντικά στο Δήμο μας.

Η συγκεκριμένη – που διοικεί εδώ και τρία χρόνια – σε αυτό το θέμα, δεν τα έχει πάει καλά. Αυτό το βλέπουν όλοι οι δημότες, δεν είναι κρυφό. Θα πρέπει να θυμηθούμε, όμως, δύο δεδομένα των τελευταίων ημερών, για να έχουμε ακόμα καλύτερη εικόνα.

Το πρώτο δεδομένο, είναι η είδηση που είχε βγάλει ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Κορδελιού Ευόσμου, Λεωνίδας Ναθαναηλίδης, ο οποίος ανέφερε σε δήλωσή του, πως τον προσεχή Ιανουάριο ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Κεντρικής Μακεδονίας κύριος Μπίλιας, θα ζητήσει μελέτες για την ανοικοδόμηση σχολείων προκειμένου να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου δεν έχει ούτε μία.

Με βάση, αυτό το δεδομένο, ο σχολιασμός που μπορώ να κάνω, είναι πως μπορούμε να καταλάβουμε γιατί δεν έχει προχωρήσει καθόλου η ανέγερση και του Ειδικού σχολείου (αφού δεν υπάρχει μελέτη).

Το δεύτερο δεδομένο είναι από δήλωση του κ. Δημάρχου, σε δημοσίευση στο διαδίκτυο. Στο σχολιασμό της είδησης, πως καμία από τις 17 νέες υπερσύγχρονες σχολικές μονάδες που θα κατασκευαστούν δεν βρίσκεται στο Δήμο μας, ανέφερε πως τα 17 σχολεία είχαν εγκριθεί σε πρόγραμμα πριν το 2019 και ενημέρωσε, ότι ως διοίκηση έχει ήδη φροντίσει για την ανέγερση δύο σχολείων στο δήμο, με ένταξη στο νέο πρόγραμμα ΣΔΙΤ που πρόκειται να προκηρυχθεί.

  • Θέλαμε να ρωτήσουμε, σε ποια δύο σχολεία, αναφέρεται ο κ. Δήμαρχος;
  • Έχουν γίνει οι μελέτες, για άλλα σχολεία;
  • Μπορεί να έχουν γίνει μελέτες, χωρίς να το γνωρίζει ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μπίλιας;
  • Είναι σε θέση να διαψεύσει τον κ. Μπίλια για τη δήλωση του, πως ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου, δεν έχει ούτε μία μελέτη για ανέγερση σχολείου;
  • Τι ισχύει, τελικά; Πρέπει ο κόσμος να γνωρίζει.

Με αυτά τα ζητήματα, δεν μπορεί να παίζει κανένας. Καλό είναι να βγει ο καθένας από την θέση του, να αναφέρει την αλήθεια και να πάρει την ευθύνη που του αναλογεί.

Τσιότσος Αθανάσιος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ