Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ εκλογική δύναμη της ομάδας Λαφαζανίδη

Η εκλογική δύναμη της ομάδας Λαφαζανίδη

Πολλή κουβέντα γίνεται, όσο πλησιάζουμε προς τις δημοτικές εκλογές, για το ότι η ομάδα Λαφαζανίδη θα αποχωρήσει από τη διοίκηση Μανδαλιανού. Εάν αυτό ήταν μια ανεδαφική κουβέντα, θα τη διέψευδε ο αντιδήμαρχος Νέστορας Λαφαζανίδης και θα τελείωνε. Δεν το κάνει όμως.

Αφού λοιπόν τόση κουβέντα γίνεται σχετικά με την αποχώρηση της ομάδας Λαφαζανίδη από τη διοίκηση Μανδαλιανού και την ενσωμάτωσή της σε άλλη παράταξη, ας δούμε ορισμένα πράγματα όσον αφορά την επιρροή και την εκλογική της δύναμη.

Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές η παράταξη Μανδαλιανού την πρώτη Κυριακή έλαβε ποσοστό 33,57% και η παράταξη Καμαρινού έλαβε ποσοστό 31,09%. Βλέποντας κανείς το αποτέλεσμα είναι σίγουρος πως η παράταξη Μανδαλιανού πήρε τεράστιο ποσοστό στην Κοινότητα του Ελευθερίου Κορδελιού έχοντας μαζί της την ομάδα του Στάθη Λαφαζανίδη, ο οποίος διατέλεσε τρεις τετραετίες δήμαρχος στον πρώην δήμο Ελευθερίου Κορδελιού και μία τετραετία δήμαρχος στον ενιαίο δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Στην κοινότητα του Ευόσμου ο Κλεάνθης Μανδαλιανός κέρδισε πανηγυρικά λαμβάνοντας το 34,25% των ψήφων έναντι 28,51% των ψήφων που έλαβε ο Γιάννης Καμαρινός. Στην κοινότητα του Ελευθερίου Κορδελιού κέρδισε πανηγυρικά ο Γιάννης Καμαρινός λαμβάνοντας το 37,45% των ψήφων έναντι 31,88% που έλαβε ο Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Στη δεύτερη μάλιστα Κυριακή, που πλέον δεν ψήφιζε ο κόσμος τους υποψηφίους της ομάδας Λαφαζανίδη, αλλά το δήμαρχο, ο Κλεάνθης Μανδαλιανός επικράτησε πανηγυρικά με 56,38% των ψήφων έναντι 43,62% που έλαβε ο Γιάννης Καμαρινός.

Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί και ένα άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο των εκλογών στην κοινότητα του Ελευθερίου Κορδελιού, που ίσως δεν μπορεί να το διακρίνει κανείς με την πρώτη ματιά. Ο Κλεάνθης Μανδαλιανός την πρώτη Κυριακή έλαβε 31,88% με 3.148 ψήφους, ενώ ο Γιάννης Καμαρινός 37,45% με 3.699 ψήφους. Τη δεύτερη Κυριακή ο Κλεάνθης Μανδαλιανός έλαβε 56,38% με 4.142 ψήφους, ενώ ο Γιάννης Καμαρινός 43,62% με 3.205 ψήφους. Ενώ συνολικά οι ψήφοι των δύο παρατάξεων την πρώτη Κυριακή ήταν 6.847 και τη δεύτερη Κυριακή 7.347, ήταν δηλαδή μόνο 500 παραπάνω τη δεύτερη Κυριακή, ο Κλεάνθης Μανδαλιανός έλαβε τη δεύτερη Κυριακή 994 ψήφους παραπάνω από την πρώτη, ενώ ο Γιάννης Καμαρινός έλαβε 551 ψήφους λιγότερες! Όταν, δηλαδή, ο Κλεάνθης Μανδαλιανός ψηφιζόταν μόνος του τη δεύτερη Κυριακή στην κοινότητα του Ελευθερίου Κορδελιού, τα πήγε πολύ καλύτερα από την πρώτη Κυριακή.

Στα παραπάνω προσθέστε το εξής αξιοσημείωτο γεγονός. Στην κοινότητα του Ελευθερίου Κορδελιού ο Νέστορας Λαφαζανίδης έλαβε 852 ψήφους, ενώ στην κοινότητα του Ευόσμου έλαβε 840. Λίγο έλλειψε, δηλαδή, να πάρει περισσότερες ψήφους στον Εύοσμο απ’ αυτές που πήρε στο Κορδελιό. Οι φήμες μάλιστα λένε πως οι ψήφοι που πήρε στον Εύοσμο είχαν τη συμμετοχή του Κλεάνθη Μανδαλιανού. Οι ψήφοι που πήρε στο Κορδελιό ήταν μόλις το 27% των ψήφων που έλαβε την πρώτη Κυριακή η παράταξη Μανδαλιανού στο Ελευθέριο Κορδελιό.

Τα παραπάνω είναι μια εικόνα της επιρροής και της εκλογικής δύναμης που είχε η ομάδα Λαφαζανίδη στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Άραγε υπάρχει κανείς που πιστεύει πως σ’ αυτές τις εκλογές θα έχει μεγαλύτερη ή ίδια επιρροή και εκλογική δύναμη;

Χρ. Χ.

Τελικά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου
Τελικά αποτελέσματα της σαρωτικής νίκης του Κλεάνθη Μανδαλιανού
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ