Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Φταίει η παιδεία για τα διπλοπαρκαρίσματα στην Ανδρέα Παπανδρέου»

«Φταίει η παιδεία για τα διπλοπαρκαρίσματα στην Ανδρέα Παπανδρέου»

«Ένα απόγευμα, αν θέλετε πιστέψτε το, γράφτηκαν 86 κλήσεις σε μιάμιση ώρα στην Ανδρέα Παπανδρέου, ένα δρόμο του ενός χιλιομέτρου. Δεν έχουν γραφτεί 86 κλήσεις σε μιάμιση ώρα ούτε στο δήμο Θεσσαλονίκης. Μόλις έφυγε η Αστυνομία σε μία ώρα η Ανδρέα Παπανδρέου πάλι γέμισε. Ποια είναι η λύση; Είναι και στην παιδεία.

Με πέντε – επτά ενεργούς δημοτικούς αστυνομικούς Αντώνη Τρίτση, Αριστοτέλους, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Καραμανλή, Παπανδρέου, δεν παίζει ρόλο και η παιδεία; Δηλαδή είναι δυνατόν; Σας λέω, καθόμασταν εκεί πέρα και βλέπαμε, ότι μετά από μια ώρα διπλοπάρκαραν, ενώ είχαν επιβληθεί 86 κλήσεις. Εσείς πιστεύετε ότι ένας δήμος με έξι ενεργούς δημοτικούς αστυνομικούς πως μπορούν να είναι 24 ώρες σε έναν δρόμο;

Έχουμε προβλήματα και στην Αριστοτέλους στην Κοινότητα του Ευόσμου που κατεβαίνουν προς Αμπελόκηπους, είναι ένας δρόμος εμπορικός με τα μαγαζιά, γίνονται συστάσεις, Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο δεύτερος πιο εμπορικός δρόμος μετά την Τσιμισκή».

Τα παραπάνω είπε ο κύριος Κώστας Σωτηράκης, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κορδελιού Ευόσμου και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, μιλώντας στην εκπομπή «Μιλάμε πολιτικά» και στους δημοσιογράφους Θεόδωρο Παπαδόπουλο και Γιάννη Χαβιανίδη στη Europe 1 τηλεόραση.

Δηλαδή άλλη παιδεία έχουν οι Κορδελιώτες, άλλη οι Ευοσμίτες και άλλοι οι κάτοικοι του κέντρου της Θεσσαλονίκης; Δυστυχώς, εάν εξαφανιστεί η τροχαία από τους δρόμους, θα γεμίσει τριπλοπαρκαρισμένα οχήματα και η Τσιμισκή.

Είπε ο κύριος Σωτηράκης ότι είναι υποστελεχωμένη η Δημοτική Αστυνομία του δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Και τι έκανε η διοίκησή του για να στελεχωθεί; Απολύτως τίποτα, όπως δεν έκανε απολύτως τίποτα προκειμένου να στελεχωθούν και οι υπόλοιπες υπηρεσίες του δήμου.

Τι έκανε η διοίκηση Μανδαλιανού προκειμένου να υπάρχουν μόνιμα κλιμάκια της τροχαίας στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου τουλάχιστον τις ώρες αιχμής; Τίποτα. Το μόνο που έχει να λέει η διοίκηση του δήμου είναι μια ιστορία για Αστυνομικό Τμήμα άνωθεν της περιφερειακής οδού, που είναι παρόμοια με τις ιστορίες για τις πράσινες διαδρομές και τα πράσινα άλογα.

Πήγε δηλαδή μια φορά κλιμάκιο στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου στο Κορδελιό, έγραψε 86 κλήσεις και δεν ξαναπήγε επειδή μετά μία ώρα από τη βεβαίωση των παραβάσεων γέμισε πάλι η οδός με διπλοπαρκαρισμένα; Τι ιστορίες για αγρίους είναι αυτή;

Η παιδεία των οδηγών είναι μεγάλο θέμα, αλλά δεν μπορεί ούτε τώρα να λυθεί, ούτε από τη διοίκηση Μανδαλιανού να λυθεί και ο Θεός να μας φυλάει αν χρειάζεται να λύσει ζητήματα παιδείας αυτή η διοίκηση που θέλει να στοιβάξει μαθητές σαν σαρδέλες.

Αυτό που μπορεί να κάνει άμεσα η διοίκηση Μανδαλιανού είναι να ζητήσει τη μόνιμη παρουσία κλιμακίων της τροχαίας στο δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Βόρειας Ελλάδας. Ας το κάνει και ας αφήσει τα παραμύθια. Στο δήμο μας υπάρχουν κάθε τρεις και λίγο κλιμάκια της Αστυνομίας που διενεργούν ελέγχους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ας υπάρξουν επιτέλους και κλιμάκια της Τροχαίας.

Κιμ. Ο.

«Το χάος στην οδό Παπανδρέου στο Κορδελιό είναι ευθύνη της διοίκησης Μανδαλιανού»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ