Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚαταστροφή των πεζοδρομίων από τα αυτοκίνητα

Καταστροφή των πεζοδρομίων από τα αυτοκίνητα

Στην καταστροφή των πλακών πεζοδρομίου από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κορδελιού Ευόσμου, Κώστας Σωτηράκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Μιλάμε πολιτικά» και στους δημοσιογράφους Θεόδωρο Παπαδόπουλο και Γιάννη Χαβιανίδη στη Europe 1 τηλεόραση.

Ο κύριος Σωτηράκης αναφέρθηκε στις υποχρεώσεις των δημοτών όσον αφορά τη συντήρηση των πεζοδρομίων. Υπάρχουν κάποιοι, είπε ο κύριος Σωτηράκης, οι οποίοι διαμαρτύρονται στο δήμο για τα κατεστραμμένα πεζοδρόμια, αλλά μετά την επισκευή τους πάλι βάζουν επάνω τα αυτοκίνητά τους. Ο αντιδήμαρχος όμως αναφέρθηκε και σε άλλους οι οποίοι παίρνουν την πρωτοβουλία να επισκευάσουν τα πεζοδρόμια, αλλά ζητούν μέτρα ώστε να μην μπορούν να παρκάρουν επάνω τους αυτοκίνητα.

Το πιο τραγικό απ’ όλα είναι όταν οι ίδιοι οι οποίοι καταστρέφουν τα πεζοδρόμια με τα αυτοκίνητά τους, κατηγορούν το δήμο για τα κατεστραμμένα πεζοδρόμια. Δεν έχει άδικο σ’ αυτό που λέει ο Κώστας Σωτηράκης. Εάν κανείς κάνει μια βόλτα σε διάφορες οδούς, θα δει πως από πολλά σημεία πεζοδρομίων περνούν τα αυτοκίνητα για να μπουν στα πάρκινγκ των οικοδομών, αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Υπάρχουν παρκαρισμένα αυτοκίνητα όχι μόνο στους κοινόχρηστους χώρους των οικοδομών αλλά και πάνω στα πεζοδρόμια, τα οποία προορίζονται για τους πεζούς.

Συμβαίνει γείτονας να κάνει παρατήρηση σε γείτονα γιατί παρκάρει κάτω από το μπαλκόνι του επάνω στο πεζοδρόμιο, δημιουργώντας εύκολη πρόσβαση προς το διαμέρισμά του σε κλέφτες. Αυτός που παρκάρει παρανόμως δείχνει τις γύρω οικοδομές όπου κι άλλοι κάνουν το ίδιο. Αυτός που παρκάρει παρανόμως είναι αυτός που φωνάζει για τις ευθύνες του δήμου όταν το πεζοδρόμιο καταστραφεί. Αυτός που τον ανέχεται να παρκάρει κάτω από το μπαλκόνι του απλά για άλλη μια φορά ανέχεται τον παραλογισμό του, όπως ανέχτηκε τον παραλογισμό του να παρκάρει κάτω από το μπαλκόνι του και σ’ ένα σημείο που προορίζεται για να περπατούν οι πεζοί.

Έχει λοιπόν τα δίκια του ο Κώστας Σωτηράκης.

Χ.Κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ