Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ Εμπορικός Σύλλογος Κορδελιού Ευόσμου αντίθετος στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορδελιού Ευόσμου αντίθετος στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 6/11

Συνέντευξη «TV100 Thessaloniki» στην εκπομπή «Check in στα γεγονότα» έδωσε ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου Κορδελιού, Γιάννης Σούλας, δηλώνοντας την αντίθεση του Συλλόγου στην προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή μόλις 4 ημέρες πριν από την ημερομηνία αυτή. Το τι θα πράξουν βέβαια οι επαγγελματίες του δήμου είναι δική τους απόφαση, όπως είπε και ο κύριος Σούλας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΜΣΕΚ έθεσε θέμα ανταγωνισμού καθώς όπως είπε ο μικρός έμπορος και καταστηματάρχης πρέπει να λογαριάσει μέσα σε λίγες ημέρες εάν τον συμφέρει να ανοίξει το κατάστημά του την Κυριακή, ενώ οι μεγάλες πολυεθνικές είναι σίγουρο πως μπορούν να λειτουργήσουν την Κυριακή και να καλύψουν αυτό το κόστος σε αντίθεση με μια μικρή επιχείρηση.

Ο κύριος Σούλας τόνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι πως ο κόσμος δεν έχει χρόνο να ψωνίσει και γι’ αυτό πρέπει να λειτουργήσουν τα καταστήματα την Κυριακή, αλλά το πρόβλημα είναι πως ο κόσμος δεν έχει χρήματα να ψωνίσει.

Ο Γιάννης Σούλας ρωτήθηκε και για την εξοικονόμηση ενέργειας και είπε πως η λύση βρίσκεται σ’ αυτό που ήδη κάνουν τα καταστήματα με αναμμένα λιγότερα φώτα και σβησμένες φωτεινές επιγραφές, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει μείωση ωραρίου.

Τέλος ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου Κορδελιού εξέφρασε την ελπίδα ότι ο τζίρος των καταστημάτων θα αυξηθεί πριν την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων ώστε να ανασάνουν οι επαγγελματίες, ενώ όσον αφορά καλύτερες τιμές που θα μπορούσαν να κάνουν τα καταστήματα, τόνισε πως αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν υπάρχουν τέτοια περιθώρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ