Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣυζήτηση για τα αίτια της Μικρασιατικής Καταστροφής και τα αποτελέσματα αυτής στο...

Συζήτηση για τα αίτια της Μικρασιατικής Καταστροφής και τα αποτελέσματα αυτής στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Μια Επέτειος, ένα Βιβλίο & μια Έκθεση Φωτογραφίας

Με αφορμή τον τριπλό συμβολισμό από

α) την επέτειο συμπλήρωσης 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή

β)το Μικρασιατικό- προσφυγικό βιβλίο «Γαλήνη» που αγαπήθηκε όσο λίγα στην Ελλάδα και γνώρισε αλλεπάλληλες εκδόσεις,  ένα βιβλίο επικής έμπνευσης και βιβλικού μεγαλείου, του Μικρασιάτη Λογοτέχνη του Ηλία Βενέζη,

ο οποίος  αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας προσφύγων από τη Μικρασία, που έρχονται να εγκατασταθούν, το 1923, στην έρημη γη της Αναβύσσου και μέσα από την ομαδική απόγνωση ξεχωρίζουν σιγά-σιγά το πάθος για τη ζωή που πρέπει να συνεχισθεί αναζητώντας την λύτρωση και την «ΓΑΛΗΝΗ»!

γ) την Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα «Από τις Πατρίδες τής καθ’ ημάς Ανατολής στο Χαρμάνκιοϊ»

θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 7 Νοεμβρίου  στις 19.30μμ, η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ευόσμου, στο Πολυλειτουργικό Κέντρο «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ», τα μέλη της οποίας θα έχουν την ευκαιρία αφενός μεν να ξεναγηθούν στην Έκθεση από τον Επίκουρο Καθηγητή Ιστορίας της έδρας Ποντιακών Σπουδών Α.Π.Θ κ. Κυριάκο Χατζηκυριακίδη και αφετέρου  να συζητήσουν μαζί του, για τα αίτια της Καταστροφής και τα αποτελέσματα αυτής, τόσο στην Ελλάδα όσο και στον Δήμο μας.
Μετά το πέρας της ξενάγησης τα μέλη θα συζητήσουν για το βιβλίο «ΓΑΛΗΝΗ» και γενικότερα για το ιστορικό πλαίσιο στο οποίο  αναφέρεται ο συγγραφέας Ηλίας Βενέζης.
Η Λέσχη Ανάγνωσης είναι ανοικτή σε νέα μέλη.
Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ