Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΈνα ζήτημα σχετικά με το ΘΕΠΑΝ για το οποίο ο κύριος Καϊτετζίδης...

Ένα ζήτημα σχετικά με το ΘΕΠΑΝ για το οποίο ο κύριος Καϊτετζίδης δεν έχει απαντήσει

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 6ης Ιουλίου 2022, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Κώστας Αμανατιάδης, παρουσίασε επίσημο έγγραφο, με ημερομηνία 12 Μαΐου 1995, του μακαριστού Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Διονυσίου Α΄, σύμφωνα με το οποίο τα όσα έλεγε ο κύριος Καϊτετζίδης περί κουβέντας του Διονυσίου Α΄, κατά τη διάρκεια Λειτουργίας, ότι το ΘΕΠΑΝ (παλιά κοιμητήρια Ελευθερίου Κορδελιού) ανήκει στο δήμο, δεν ισχύουν. Στο έγγραφο αυτό ο μακαριστός Μητροπολίτης Διονύσιος Α΄ δηλώνει σαφώς και κατηγορηματικώς ότι το ακίνητο του Θεματικού Ευρυζωνικού Πάρκου Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού ανήκει ιδιοκτησιακά στην Εκκλησία και όχι στον πρώην δήμο Ελευθερίου Κορδελιού.

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 27ης Ιουλίου 2022, ο Στάθης Καϊτετζίδης, δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού Ευόσμου και πρώην δήμαρχος του πρώην δήμου Ελευθερίου Κορδελιού, αναφέρθηκε στο έγγραφο του μακαριστού Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, το οποίο είχε παρουσιάσει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Κώστας Αμανατιάδης, στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 6ης Ιουλίου 2022, λέγοντας πως το συγκεκριμένο έγγραφο δεν υπάρχει στα αρχεία του δήμου γιατί είχε επιστραφεί ως απαράδεκτο και ότι ο κύριος Αμανατιάδης έλαβε αυτό το έγγραφο από αλλού, εννοώντας προφανώς τη Μητρόπολη.

Στις 2 Αυγούστου 2022 ο κύριος Κώστας Αμανατιάδης απάντησε εγγράφως στον κύριο Στάθη Καϊτετζίδη παρουσιάζοντας το πρωτόκολλο του δήμου όπου φαίνεται ξεκάθαρα πως έχει πρωτοκολληθεί στον πρώην δήμο Ελευθερίου Κορδελιού το έγγραφο το οποίο ο κύριος Καϊτετζίδης ισχυρίστηκε πως επεστράφη στη Μητρόπολη ως απαράδεκτο. Όχι μόνο είχε πρωτοκολληθεί το έγγραφο αλλά δεν υπήρχε κάποιο άλλο έγγραφο στο πρωτόκολλο με το οποίο ο δήμος να απαντούσε στην επιστολή του Μητροπολίτη.

Έχουν περάσει τρεις μήνες και ο κύριος Καϊτετζίδης, που με τέτοια ευκολία κατήγγειλε πως ο κύριος Αμανατιάδης δεν βρήκε το συγκεκριμένο έγγραφο στο πρωτόκολλο του δήμου επειδή είχε επιστραφεί ως απαράδεκτο, δεν έχει δώσει εξηγήσεις και δεν έχει πει κουβέντα. Είπε πως ο μακαριστός Μητροπολίτης Διονύσιος Α΄ δεν διεκδικούσε το ΘΕΠΑΝ, βρέθηκε έγγραφο που αποδεικνύει πως το διεκδικούσε. Είπε πως το έγγραφο με το οποίο διεκδικούσε ο μακαριστός Μητροπολίτης Διονύσιος Α΄ το ΘΕΠΑΝ δεν υπάρχει στο δήμο, βρέθηκε το έγγραφο πρωτοκολλημένο στο δήμο χωρίς καμία έγγραφη απάντηση του κυρίου Καϊτετζίδη στον τότε Μητροπολίτη.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν ο κύριος Καϊτετζίδης δεν απάντησε γιατί δεν ξέρει τι να απαντήσει στην προσκόμιση στοιχείων από τον κύριο Αμανατιάδη ή γιατί θεωρεί πως ο λόγος του πρέπει να θεωρηθεί ισχυρότερος από τα στοιχεία. Εμείς αυτό που έχουμε να πούμε είναι πως ευτυχώς βρέθηκε ο τίτλος ιδιοκτησίας του ΘΕΠΑΝ και τα έγγραφα από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευθερίου Κορδελιού, τα οποία αφορούσαν την υπόθεση, γιατί αλλιώς το ΘΕΠΑΝ θα είχε κάνει φτερά και εμείς θα ψάχναμε έναν ακόμα να επιβεβαιώσει αυτά  που άκουσε ο κύριος Καϊτετζίδης από τον μακαριστό Μητροπολίτη σ’ εκείνην την περιβόητη Λειτουργία.

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ