Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Τα παραμύθια του Στάθη Καϊτετζίδη για τον μακαριστό Μητροπολίτη Διονύσιο Α΄»

«Τα παραμύθια του Στάθη Καϊτετζίδη για τον μακαριστό Μητροπολίτη Διονύσιο Α΄»

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Κορδελιού Ευόσμου, Κώστας Αμανατιάδης, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 6ης Ιουλίου 2022, παρουσίασε επίσημο έγγραφο, με ημερομηνία 12 Μαΐου 1995, του μακαριστού Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Διονυσίου Α΄, σύμφωνα με το οποίο τα όσα έλεγε ο κύριος Καϊτετζίδης περί κουβέντας του Διονυσίου Α΄, κατά τη διάρκεια Λειτουργίας, ότι το ΘΕΠΑΝ (παλιά κοιμητήρια Ελευθερίου Κορδελιού) ανήκει στο δήμο, δεν ισχύουν.

Στο έγγραφο αυτό ο μακαριστός Μητροπολίτης Διονύσιος Α΄ δηλώνει σαφώς και κατηγορηματικώς ότι το ακίνητο του Θεματικού Ευρυζωνικού Πάρκου Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού ανήκει ιδιοκτησιακά στην Εκκλησία και όχι στον πρώην δήμο Ελευθερίου Κορδελιού.

Ο κύριος Αμανατιάδης τόνισε πως το έγγραφο αυτό ο κύριος Καϊτετζίδης το γνώριζε πριν αρχίσει την ανέγερση κτισμάτων εντός του χώρου του ΘΕΠΑΝ. «Με το έγγραφο αυτό δεδικαίωται ο νεκρός. Όχι ο ζωντανός, γιατί ο ζωντανός έλεγε παραμύθια στον κόσμο και στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην Κοινωνία έξω. Υπήρχαν αντιρρήσεις από τότε. Καμία έγκριση δεν πήρε και όλα τα έκανε από μόνος του και τα απέκρυπτε», υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Ο Κώστας Αμανατιάδης αναρωτήθηκε γιατί ο κύριος Καϊτετζίδης δεν ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο του πρώην δήμου Ελευθερίου Κορδελιού για το έγγραφο του μακαριστού Μητροπολίτη Διονυσίου Α΄, ώστε να λάβει γνώση και να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο για την υπόθεση.

Ο κύριος Αμανατιάδης ήταν πολύ δηκτικός προς τον κύριο Καϊτετζίδη, ο οποίος απουσίαζε από τη συνεδρίαση, λέγοντας πως με τον τρόπο που παρουσίαζε, σε προηγούμενες συνεδριάσεις, τα περί των υποσχέσεων που του είχε δώσει ο μακαριστός Μητροπολίτης Διονύσιος Α΄, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι τον λυπηθήκανε και ήταν έτοιμοι να βγάλουν τα μαντήλια γιατί θα τους έπιαναν τα κλάματα.

Με το έγγραφο που παρουσίασε ο κύριος Αμανατιάδης καταρρίπτεται επίσης ο ισχυρισμός του κυρίου Καϊτετζίδη ότι η Εκκλησία δεν πρόβαλε ιδιοκτησιακές αξιώσεις επί του ακινήτου, αλλά απλώς ήθελε ένα μέρος του χώρου προκειμένου να χτίσει Εκκλησιαστικό Λύκειο.

Δημοτικός σύμβουλος επισήμανε, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, ότι η υπόσχεση του Διονυσίου Α΄ προς τον κύριο Καϊτετζίδη ήταν μεταγενέστερη του εγγράφου που παρουσίασε ο κύριος Αμανατιάδης. Το θέμα είναι όμως πως από τη μια υπάρχει επίσημο έγγραφο στο οποίο ο Διονύσιος Α΄ δηλώνει πως το ΘΕΠΑΝ είναι της Εκκλησίας και από την άλλη υπάρχουν τα λόγια του κυρίου Καϊτετζίδη περί των δημόσιων υποσχέσεων του μακαριστού Μητροπολίτη.

Δύο ζητήματα τίθενται. Το πρώτο είναι πως ο κύριος Καϊτετζίδης ποτέ δεν αναφέρθηκε στο επίσημο έγγραφο του Διονυσίου Α΄, αλλά πάντα αναφερόταν σε κουβέντες που κανένας άλλος δεν τις έχει επιβεβαιώσει. Το δεύτερο ζήτημα, που ο κύριος Καϊτετζίδης σαν πρώην δήμαρχος θα έπρεπε να το ξέρει καλά, είναι το «Verba volant, scripta manent», το οποίο σε μετάφραση σημαίνει ότι «τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν».

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ