Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ συστέγαση δύο σχολείων στη βάση του «εγώ» του δημάρχου Κλεάνθη Μανδαλιανού

Η συστέγαση δύο σχολείων στη βάση του «εγώ» του δημάρχου Κλεάνθη Μανδαλιανού

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς από την τοποθέτηση του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21ης Σεπτεμβρίου 2022, για την εμμονή του να συστεγάσει το 19ο και το 24ο Δημοτικά Σχολεία Ευόσμου;

«Είναι απόφαση δική μου», «αναλαμβάνω το πολιτικό κόστος», «εγώ έχω τη συνείδησή μου ήσυχη», «εκπληρώνω αυτό που είχα υποσχεθεί», «είναι προσωπικό μου στοίχημα». Είναι εκφράσεις δημάρχου αυτές; Δεν είναι, αλλά ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου τις θεωρεί πολύ φυσιολογικές. Μια απόφαση που αφορά μικρούς μαθητές να γίνεται απόφαση δική του, λες και είναι στο τσιφλίκι του, να γίνεται προσωπικό του στοίχημα λες και είναι στο τσιφλίκι του πατέρα του. Για μια απόφαση που αφορά μικρούς μαθητές να έχει τη συνείδησή του ήσυχη λες και αφορά αυτόν και την οικογένειά του ή την παρέα του.

Ο κύριος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου δεν απολογείται για την εμμονή του να συστεγάσει το 19ο και το 24ο Δημοτικά Σχολεία Ευόσμου. Δεν απολογείται που δεν τον νοιάζει αν στο ένα χιλιόμετρο απόσταση, στο δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης, υπάρχει κατάλληλο κτήριο να στεγάσει το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού και έτσι να μη διαταραχτεί η λειτουργία των 19ου και 24ου Δημοτικών Σχολείων. Δεν τον νοιάζει γιατί δεν θέλει το Ειδικό Σχολείο να πάει στο δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης. Γιατί δεν θέλει; Μην το ψάχνετε. Γιατί έτσι. Αφού ο ίδιος το έβαλε έτσι στο μυαλό του, θεωρεί πολύ φυσιολογικό να το επιβάλει.

Διαχειρίζεται ηθικά και προσωπικά το ζήτημα για προσωπικούς λόγους. Μόνο πλάκα θα μπορούσε να κάνει ένας οποιοσδήποτε έλεγε πως διαχειρίζεται τις τύχες 300 μικρών μαθητών ηθικά και προσωπικά στη βάση προσωπικών λόγων. Κι όμως αυτό δεν το είπε κάποιος οποιοσδήποτε, αλλά ο ίδιος ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου από το μικρόφωνο του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κόσμος όμως δεν τον εξέλεξε για να χειρίζεται υποθέσεις με βάση τους προσωπικούς του λόγους, αλλά με βάση το κοινό καλό. Αλλά αυτός είναι ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός. Χειρίζεται ζητήματα εξαιτίας προσωπικών βιωμάτων και το βροντοφωνάζει και από πάνω!

Όσο για τα συγκινητικά και τα δακρύβρεχτα περί του τι νοιώθει ψυχικά για τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου που επανέλαβε για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, θα τα πιστεύαμε εάν επί τρία χρόνια στο τιμόνι αυτού του δήμου έκανε έστω μισή κίνηση για να αρχίσει η διαδικασία ανέγερσης Ειδικού Σχολείου στο οικόπεδο που είναι χαρακτηρισμένο άνωθεν της περιφερειακής οδού γι’ αυτόν το λόγο. Δεν έκανε όμως απολύτως τίποτα, γι’ αυτό όλα αυτά που λέει είναι μελοδραματικά και όχι ουσιαστικά. Αν νοιαζόταν για τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου ο κύριος Μανδαλιανός θα μπορούσε μετά τρία χρόνια δήμαρχος να παρουσιάσει κάποια εξέλιξη στην ανέγερση σχολείου γι’ αυτά. Τίποτα δεν μπορεί να παρουσιάσει. Το μόνο που μπορεί να παρουσιάσει είναι η προσπάθεια σαρδελοποίησης άλλων παιδιών προκειμένου να παραστήσει τον ευαίσθητο. Αλλά αυτά μας τα είπαν κι άλλοι. Ευαισθησίες στη ράχη άλλων όλοι ξέρουν να πουλήσουν.

Κ. Τσ.

Απίστευτη τοποθέτηση του δημάρχου για τη συστέγαση του 19ου και 24ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου
Απίστευτη τοποθέτηση του δημάρχου για τη μείωση της προσωπικότητάς του από τον Μητροπολίτη
Ακόμη δεν παραιτήθηκε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου!
Ακόμη δεν παραιτήθηκε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ