Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑκόμη δεν παραιτήθηκε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου!

Ακόμη δεν παραιτήθηκε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου!

Τι άλλο θέλει ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου για να παραιτηθεί; Κανένας δεν μπορεί να το πει. Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 21ης Σεπτεμβρίου 2022, δήλωσε ευθαρσώς ότι ζήτησε από τον Μητροπολίτη να μεσολαβήσει στο υπουργείο για τη μεταστέγαση του Ειδικού Σχολείου του Κορδελιού στο κτήριο του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου και ο Μητροπολίτης συμφώνησε παρά το γεγονός ότι υπήρξε μεταξύ τους καβγάς!

Το αίτημα όμως του κυρίου Μανδαλιανού προς τον Μητροπολίτη δεν είναι μόνο το μισό που ανέφερε ο κύριος δήμαρχος. Για να μεταφερθεί το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού στο κτήριο του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, πρέπει να στοιβαχτούν οι μαθητές του 19ου και του 24ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου στο νεοανεγερθέν κτήριο του 24ου. Ο Μητροπολίτης, δηλαδή, δέχτηκε να μεσολαβήσει και για το στοίβαγμα των μαθητών δύο σχολείων.

«Ο δεσπότης πήρε τηλέφωνα» και «αυτό που ήταν να κάνει το έκανε», είπε ο κύριος Μανδαλιανός. Μεγάλο κατόρθωμα έκανε ο δεσπότης! Ο δεσπότης δεν τηλεφώνησε στο υπουργείο για να τους πει να τσακιστούν να χτίσουν Ειδικό Σχολείο άνωθεν της περιφερειακής οδού, ούτε να τσακιστούν να πληρώσουν ενοίκιο για να στεγαστεί εδώ και τώρα το Ειδικό Σχολείο σε αξιοπρεπή χώρο. Τηλεφώνησε για να πιέσει το υπουργείο να στοιβάξει τους μαθητές δύο σχολείων ώστε να μεταστεγαστεί ένα τρίτο σχολείο.

Ο κύριος δήμαρχος, από την άλλη, δεν ζήτησε από το δεσπότη να τηλεφωνήσει στο υπουργείο για να τους πει να τσακιστούν να χρηματοδοτήσουν την ανέγερση Ειδικού Σχολείου άνωθεν της περιφερειακής οδού. Του ζήτησε να ασκήσει πιέσεις στο υπουργείο για να στοιβαχτούν τα παιδιά του 19ου και του 24ου Δημοτικών Σχολείων. Εύκολα πράγματα, δηλαδή, για το υπουργείο. Σιγά το πράγμα. Το υπουργείο Παιδείας διαχρονικά ειδικεύεται στις σαρδελοποιήσεις και όχι στις χρηματοδοτήσεις, οπότε δήμαρχος και Μητροπολίτης δεν έκαναν δα και κανένα σπουδαίο κατόρθωμα.

Όμως παρακάτω ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου έγινε πιο κυνικός. «Ναι δέχθηκα τη μείωση της προσωπικότητάς μου, αν θέλετε, δέχθηκα τα αρνητικά σχόλια του Μητροπολίτη γιατί αυτοσκοπός μου ήτανε να βοηθήσει στο θέμα του ΕΕΕΕΚ», είπε ο Κλεάνθης Μανδαλιανός. Να πει ντροπή κανείς θα είναι λίγο. Δηλαδή δέχθηκε ο δήμαρχος του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της βόρειας Ελλάδας τις προσβολές του Μητροπολίτη, προκειμένου ο Μητροπολίτης να συνδράμει την αντιεκπαιδευτική και αντιεπιστημονική εμμονή του στοιβάγματος των μαθητών δύο σχολείων.

Μπράβο στον κύριο Μανδαλιανό. Όλα αυτά τα είπε στο μικρόφωνο του Δημοτικού Συμβουλίου θεωρώντας τα πολύ φυσιολογικά, αφού ακόμη δεν έχει παραιτηθεί. Προφανώς θα ακούσουμε κι άλλα τέτοια μέχρι να χάσει τις εκλογές.

Δημ. Θ.

Απίστευτη τοποθέτηση του δημάρχου για τη μείωση της προσωπικότητάς του από τον Μητροπολίτη
Απίστευτη τοποθέτηση του δημάρχου για τη συστέγαση του 19ου και 24ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου
Η συστέγαση δύο σχολείων στη βάση του «εγώ» του δημάρχου Κλεάνθη Μανδαλιανού
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ