Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ5η σχολική εβδομάδα αρχίζει αύριο με κλειστό το καινούργιο κτήριο του 24ου...

5η σχολική εβδομάδα αρχίζει αύριο με κλειστό το καινούργιο κτήριο του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου

Συμπληρώθηκε ένας μήνας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Αύριο ξεκινάει η 5η σχολική εβδομάδα και το νεοανεγερθέν κτήριο του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου παραμένει ερμητικά κλειστό.

Χάλασε τον κόσμο η διοίκηση Μανδαλιανού, προσπάθησε να φέρει σε αντιπαράθεση σχολεία μεταξύ τους, προκειμένου να συστεγάσει στο νεοανεγερθέν κτήριο του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου και το 19ο, χωρίς το κτήριο να είναι έτοιμο να λειτουργήσει.

Τζάμπα οι κουβέντες, τζάμπα οι καβγάδες για το ποια σχολεία πρέπει να μεταστεγαστούν που, αφού η διοίκηση Μανδαλιανού δεν κατάφερε να ανοίξει ούτε το νεοανεγερθέν κτήριο του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου.

Ημερομηνίες επί ημερομηνιών δόθηκαν από τη διοίκηση Μανδαλιανού και για το χρόνο λειτουργίας του 24ου, οι οποίες δεν τηρήθηκαν, όπως δεν τηρήθηκε καμία ημερομηνία που έδωσε η διοίκηση Μανδαλιανού για κανένα έργο.

Ένας ακόμα χρόνος με τους μαθητές του 24ου Δημοτικού Σχολείου κάτω από τις κερκίδες του ΔΑΚ και με τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου του Κορδελιού στις απαράδεκτες συνθήκες που στεγάζονται σήμερα.

Η ελπίδα να ανοίξει φέτος το νεοανεγερθέν κτήριο του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου όλο και απομακρύνεται. Η διοίκηση Μανδαλιανού δεν κατάφερε τόσον καιρό να πιέσει την πολιτεία ώστε να ανοίξει το κτήριο τις πόρτες στους μαθητές.

Πώς να καταφέρει μια τέτοια διοίκηση να μεταφέρει το Ειδικό Σχολείο σε οποιονδήποτε χώρο και πώς να καταφέρει να κερδίσει χρηματοδότηση προκειμένου να ανεγερθεί κτήριο για το Ειδικό Σχολείο;

Αφού λοιπόν η διοίκηση Μανδαλιανού κατάφερε να την αγνοεί η πολιτεία ακόμα και για ένα σχολείο που είναι σχεδόν έτοιμο και να μην φροντίζει να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει, το γύρισε στο «διαίρει και βασίλευε» προσπαθώντας να φέρει τις σχολικές κοινότητες σε αντιπαράθεση μεταξύ τους.

Η διοίκηση Μανδαλιανού έφερε το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας στο δήμο και αντί να απαιτήσει από αυτόν να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε το νεοανεγερθέν κτήριο να ανοίξει εδώ και τώρα, τον πίεζε να πιέσει εκείνος τη διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης να δεχτεί τη συστέγαση των δύο Δημοτικών Σχολείων.

5η σχολική εβδομάδα ξεκινάει αύριο με τους μαθητές του 24ου να συνεχίζουν το μάθημα κάτω από κερκίδες και τη διοίκηση Μανδαλιανού να κατηγορεί τους γονείς τους γιατί δεν δέχονται τη συστέγαση. Ντροπής πράγματα δηλαδή…

Κιμ. Ο.

Γιατί δεν συστεγάζει ο δήμαρχος το 24ο και το 19ο Δημοτικά Σχολεία Ευόσμου κάτω από τις κερκίδες;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ