Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣυμβόλαιο ο λόγος του δημάρχου και για τη λειτουργία του 24ου Δημοτικού...

Συμβόλαιο ο λόγος του δημάρχου και για τη λειτουργία του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στις 13 Ιουλίου 2021 στο ραδιόφωνο του Flash 99,4, είπε, μεταξύ άλλων, ότι το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, που χτίζεται δίπλα στο ΔΑΚ, θα είναι έτοιμο γύρω στον Οκτώβριο του 2021. Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου τόνισε ότι, παρά την πανδημία, η ανέγερση του σχολείου προχώρησε με γοργούς ρυθμούς, ενώ συμπλήρωσε ότι υπάρχει περιθώριο να συστεγαστεί κι άλλο σχολείο.

Το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου τελικά δεν ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2021, αλλά δεν ολοκληρώθηκε και 10 μήνες μετά. Έξι μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιά 2022-2023, το κτήριο του 24ου δεν είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους μαθητές γιατί δεν έχει παραδοθεί ακόμη στο δήμο.

Γιατί βέβαια να παραδοθεί το κτήριο αφού ο δήμαρχος, Κλεάνθης Μανδαλιανός, και η διοίκησή του αντί να πιέζουν τους αρμόδιους ώστε το κτήριο να είναι έτοιμο, προσπαθούσαν να στοιβάξουν σ’ αυτό και τους μαθητές του 19ου Δημοτικού; Χωρίς να εξασφαλίσουν τη λειτουργία του σχολείου, έκαναν σχέδια για το ποια σχολεία θα στοιβάξουν στο κτήριο.

Μετά τη συνέντευξη του κυρίου δημάρχου τον Ιούλιο του 2021 και ενώ τελικά το σχολικό κτήριο δεν ήταν έτοιμο τον Οκτώβριο του 2021, ακολούθησε το Δεκέμβριο του 2021 δελτίο τύπου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου για την επίσκεψη στο εργοτάξιο του δημάρχου Ευόσμου και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

«Οι εργασίες κατασκευής του πρότυπου αυτού σχολικού συγκροτήματος εξελίσσονται με ταχύτατους ρυθμούς, σηματοδοτώντας την τελική ευθεία για την παράδοση μιας σύγχρονης σε υποδομές σχολικής μονάδας, η οποία  αναμένεται πως θα ολοκληρωθεί την προσεχή άνοιξη και να λειτουργήσει από το Σεπτέμβριο του 2022, στεγάζοντας το 24ο και το 19ο Δημοτικά Σχολεία Ευόσμου», έγραφε τότε, μεταξύ άλλων, το δελτίο τύπου του δήμου.

Την άνοιξη του 2022, λοιπόν, μεταφέρθηκε η παράδοση του 24ου Δημοτικού Σχολείου.

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 16ης Φεβρουαρίου 2022, η διοίκηση Μανδαλιανού ρωτήθηκε ξανά για την ολοκλήρωση του σχολικού κτηρίου. Ο δήμαρχος απάντησε ότι το 24ο δημοτικό σχολείο είναι έτοιμο και έχει απομείνει μόνο ο αύλιος χώρος που θα ολοκληρωθεί την άνοιξη.

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 30ης Μαρτίου 2022, η διοίκηση Μανδαλιανού ρωτήθηκε για μία ακόμα φορά σχετικά με την ολοκλήρωση του σχολικού κτηρίου. «Προχωράει το 24ο», ήταν η απάντηση του δημάρχου Κλεάνθη Μανδαλιανού.

Με αυτά και με αυτά φτάσαμε στο Σεπτέμβριο του 2022 και στο νεοανεγερθέν κτήριο του 24ου Δημοτικού Σχολείου δεν θα χτυπήσει το κουδούνι για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Συμβόλαιο ο λόγος του δημάρχου και της διοίκησής του και για το 24ο Δημοτικό Σχολείο. Αυτή είναι η διοίκηση Μανδαλιανού. Ημερομηνίες επί ημερομηνιών, χρονοδιαγράμματα που ποτέ δεν τηρεί και η αφερεγγυότητα σε όλο της το μεγαλείο. Τρία χρόνια διοίκηση Μανδαλιανού, αυτή είναι η συμπεριφορά της σε όλα τα έργα και τα ζητήματα. Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας, Κόμβοι της 25ης Μαρτίου, 24ο Δημοτικό Σχολείο, απολογισμός έργου και άλλες ίδιες ιστορίες με συνεχείς αλλαγές ημερομηνιών.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ