Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΘΕΠΑΝ και ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟΣ ρόλος ΔΕΝ πάνε μαζί!

ΘΕΠΑΝ και ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟΣ ρόλος ΔΕΝ πάνε μαζί!

Οι υποψήφιοι σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, θα πρέπει πάντα να έχουν στο μυαλό τους, πως θέτουν τον εαυτό τους για να εκπροσωπούν τους πολίτες που τους εμπιστεύονται την ψήφο τους και πως εκλέγονται για να λύνουν τα προβλήματα της καθημερινότητας των κατοίκων. Πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για δημοτικές εκλογές και για την Κοινότητα της περιοχής που ζεις, που είναι μικρότερη κοινωνία. Αυτό ως υπενθύμιση.

Ας πάμε τώρα στο θέμα μας.

Περνούν οι ημέρες και δεν προκύπτει κάποια κίνηση από τον Δήμο για το θέμα του ΘΕΠΑΝ. Για να προκύψει λύση ούτε που το συζητάμε γιατί αν ήθελε η διοίκηση του Δήμου θα έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες εδώ και μήνες. Και δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς από το δημοτικό συμβούλιο ότι δεν ήξερε πλέον! Εδώ και καιρό έχουν δημοσιοποιηθεί έγγραφα που δείχνουν σε ποιον ανήκει το οικόπεδο. Μέχρι και στην είσοδο του Δημαρχείου έχουν μπει αφίσες για το θέμα, από την Συντονιστική Επιτροπή κατοίκων, γιατί υπάρχει μεγάλη αγωνία για να μην χαθεί μία περιουσία που είναι των δημοτών – μιας και δεν υπάρχουν πολλοί χώροι πρασίνου και αναψυχής – και ταυτόχρονα μεγάλη απογοήτευση για την διαχείριση του θέματος από αυτούς που βρίσκονται στις θέσεις για να προστατεύσουν τους πολίτες τους.

– Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε όλοι μας εδώ και μήνες, το πότε ο Δήμος θα πάει να πάρει τον τίτλο ιδιοκτησίας που μόνο αυτός μπορεί να τον πάρει!

– Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε όλοι μας εδώ και μήνες, ότι πρέπει να βάλει τον δικηγόρο του Δήμου (ή αν δεν μπορεί να το διαχειριστεί να βάλει έναν δικηγόρο που μπορεί να ανταπεξέλθει) για να κάνει αγωγή στο Κτηματολογικό Δικαστήριο!

– Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος να περιμένει από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να κάνει την συγκεκριμένη αγωγή. Δεν είστε διακοσμητικός όπως δηλώσατε και το πρόβλημα είναι του Δήμου μας και όχι του Κράτους, αλλιώς ποιος ο λόγος να έχετε θέση δημάρχου;

– Δεν είναι δυνατόν να μην  υπάρχουν τα έγγραφα στον Δήμο (διαφορετικά αν υπήρχαν αλλά κρύφτηκαν είναι ακόμα χειρότερο) και να αναφέρεται ότι δεν ανήκει το οικόπεδο αξίας 7 εκατομμυρίων στον Δήμο γιατί ακριβώς δεν υπάρχουν έγγραφα!

– Δεν είναι δυνατόν αυτά τα έγγραφα να τα αναζητούν και να τα βρίσκουν άλλοι, εκτός της διοίκησης του Δήμου!

– Δεν είναι δυνατόν να παρουσιάζονται αυτά τα έγγραφα, αλλά και πάλι «να μην κινείται φύλλο».

– Υπάρχει κάποιο συμφέρον για να μην διεκδικείται η δημοτική περιουσία; Δεν το πιστεύω ή δεν θα ήθελα να το πιστέψω.

– Υπάρχει προτίμηση προκειμένου να μην υπάρξει πολιτικό κόστος ενόψει εκλογών (λόγω της εμπλοκής και διαμάχης με την Μητρόπολη) να το απεμπολήσετε με την ευχή να βγάλουν άλλοι το φίδι από την τρύπα, αλλά σε αυτή την περίπτωση υπάρχει το ρίσκο να χαθεί 7 εκατομμύρια περιουσία του Δήμου και θα είστε υπόλογος;

– Αν το Νομικό τμήμα του Κράτους δεν κινηθεί κι αυτό έγκαιρα; Το έχετε αναλογιστεί;

Ακόμα και να μην χαθεί από ενέργειες άλλων, θα γραφτείτε στην ιστορία ότι δεν προσπαθήσατε να προστατεύσετε την περιουσία του Δήμου μας και θα επιβεβαιώσετε τα λόγια σας περί της διακοσμητικής θέσης που θα σας ακολουθεί.

Έστω και τώρα μπορείτε να κάνετε κάτι. Υπάρχει χρόνος. Αν δεν κάνετε είναι το πρόβλημα!

Τσιότσος Αθανάσιος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ