Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ διοίκηση Μανδαλιανού δεν προσπαθεί να κρατήσει το ΘΕΠΑΝ στην ιδιοκτησία του...

Η διοίκηση Μανδαλιανού δεν προσπαθεί να κρατήσει το ΘΕΠΑΝ στην ιδιοκτησία του δήμου

Η διοίκηση Μανδαλιανού δεν κάνει ενέργειες για να κρατήσει το ΘΕΠΑΝ στην ιδιοκτησία του δήμου. Η διοίκηση Μανδαλιανού κάνει ενέργειες για να αποφύγει τις ποινικές ευθύνες όταν το ΘΕΠΑΝ θα χαθεί οριστικά. Οι ενέργειες της διοίκησης Μανδαλιανού δεν είναι για να σώσει το ΘΕΠΑΝ. Είναι για να σώσει τον εαυτό της.

Η διοίκηση Μανδαλιανού έχει αφήσει την υπόθεση του ΘΕΠΑΝ στο Νομικό Συμβούλιο του κράτους και στην αγωγή που εκείνο θα ασκήσει. Η διοίκηση του δήμου ισχυρίζεται πως η ίδια δεν μπορεί να ασκήσει αγωγή στο Κτηματολογικό Δικαστήριο για το ΘΕΠΑΝ επειδή αυτό δεν είναι στην κυριότητα του δήμου, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Δικαιούχος του ΘΕΠΑΝ είναι ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου γι’ αυτό μπορεί να προχωρήσει σε ξεχωριστή αγωγή στο Κτηματολογικό Δικαστήριο, ενισχυτική στην αγωγή του Νομικού Συμβουλίου. Αυτό πρέπει να κάνει εδώ και τώρα η διοίκηση Μανδαλιανού.

Ο κίνδυνος να χαθεί το ΘΕΠΑΝ δεν έχει εξαλειφθεί εντελώς μετά από δεκατέσσερα χρόνια ανεκδιήγητων χειρισμών. Επιπλέον επειδή η Εκκλησία συνεχίζει να διεκδικεί το ΘΕΠΑΝ και δεν παραιτείται από τον χώρο, παρά το γεγονός ότι ήρθαν στη δημοσιότητα διάφορα έγγραφα, μεταξύ αυτών και ο τίτλος ιδιοκτησίας του ακινήτου ο οποίος μπορεί να δοθεί μόνο στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, η διοίκηση Μανδαλιανού πρέπει να προχωρήσει άμεσα και σε άλλες ενέργειες προκειμένου να διασφαλίσει την περιουσία του δήμου. Πρέπει να προχωρήσει σε αγωγές εναντίον αιρετών και υπαλλήλων που προσπάθησαν να ζημιώσουν το δήμο με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους.

Η διοίκηση Μανδαλιανού πρέπει να στραφεί εδώ και τώρα εναντίον όσων δεν ζήτησαν και δεν πήραν για το δήμο Κορδελιού Ευόσμου τον τίτλο ιδιοκτησίας του ΘΕΠΑΝ, εναντίον όσων δεν αμφισβήτησαν την απόφαση του Κτηματολογίου να κατοχυρώσει το ΘΕΠΑΝ στην Εκκλησία, εναντίον όσων αναγνώρισαν την κυριότητα της Εκκλησίας επί του ΘΕΠΑΝ χωρίς τίτλο ιδιοκτησίας, εναντίον όσων δεν κατέθεσαν τον τίτλο ιδιοκτησίας του ΘΕΠΑΝ υπέρ του δημοσίου ως όφειλαν. Εάν δεν προχωρήσει η διοίκηση Μανδαλιανού εδώ και τώρα σ’ αυτές τις ενέργειες, ο δήμαρχος θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για την απώλεια του ΘΕΠΑΝ από την κυριότητα του δήμου. Όλα τ’ άλλα είναι παραμύθια εδώ που φτάσαμε.

Βασίλης Κιμ.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ
Αυτόνομη προσθετική παρέμβαση πρέπει να κάνει ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου για το ΘΕΠΑΝ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ