Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΔιχασμό δημιούργησε ο Κλεάνθης Μανδαλιανός στην κοινωνία του δήμου

Διχασμό δημιούργησε ο Κλεάνθης Μανδαλιανός στην κοινωνία του δήμου

Μπορεί ο Κλεάνθης Μανδαλιανός, δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, να μην κατάφερε σχεδόν τίποτα στη θητεία του, αλλά κατάφερε να στρέψει δημότες εναντίον άλλων δημοτών προκειμένου να μην στραφούν εναντίον του.

Ο κύριος Μανδαλιανός, που με τον παχύ μισθό του δημάρχου διαλαλεί πως δεν είναι πολιτικός (!), κατάφερε να κάνει όσα λίγοι άνθρωποι, που δηλώνουν πολιτικοί, θα μπορούσαν να κάνουν.

Ο κύριος Μανδαλιανός κατάφερε να στρέψει τους γονείς του Ειδικού Σχολείου Κορδελιού εναντίον των γονέων του 24ου και του 19ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου γιατί οι γονείς των δύο Δημοτικών Σχολείων δεν δέχονται να σαρδελοποιήσει ο δήμαρχος τα παιδιά τους προκειμένου να παραστήσει ο ίδιος τον κοινωνικά ευαίσθητο.

Ο κύριος Μανδαλιανός κατάφερε να στρέψει τους γονείς του Ειδικού Σχολείου Κορδελιού εναντίον των δασκάλων και συγκεκριμένα εναντίον του προέδρου των δασκάλων του δήμου, Θανάση Γαρούφα, επειδή αυτός λέει το αυτονόητο, λέει, δηλαδή, πως δεν είναι δυνατόν να αφεθεί η διοίκηση Μανδαλιανού το 2022 να καταργήσει ένα κτήριο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε μια περιοχή που χρειάζονται κι άλλα σχολικά κτήρια.

Ο κύριος Μανδαλιανός κατάφερε να στρέψει τους γονείς του Ειδικού Σχολείου Κορδελιού εναντίον της Ένωσης Γονέων του δήμου και συγκεκριμένα εναντίον του προέδρου της. Η πρόεδρος του Ειδικού Σχολείου ρώτησε τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων γιατί την πρόταση να πάει το Ειδικό Σχολείο σε άλλο δήμο, στον οποίο υπάρχει κατάλληλο κτήριο, δεν την έκανε πριν τρία χρόνια. Το γεγονός αυτό συνέβη κατά τη σύσκεψη που οργάνωσε ο δήμαρχος με ιερείς και με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, υπεύθυνο για θέματα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής.

Δηλαδή, η πρόεδρος του Ειδικού Σχολείου είχε μπροστά της τους απολύτως υπεύθυνους για τα χάλια της στέγασης του Ειδικού Σχολείου, είχε μπροστά της το δήμαρχο και το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου και αντί να ζητήσει τα ρέστα από αυτούς, τα ζήτησε από τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων.

Αυτά είναι τα κατορθώματα του κυρίου Κλεάνθη Μανδαλιανού. Έχει πείσει τους γονείς του Ειδικού Σχολείου πως για το ότι επί τρία χρόνια δεν κατάφερε να δώσει λύση στο πρόβλημα της στέγασης του Ειδικού Σχολείου επειδή δεν ασχολήθηκε σοβαρά με αυτό, φταίνε όσοι δεν θέλουν να δεχτούν τον αντιεκπαιδευτικό και αντιεπιστημονικό τρόπο με τον οποίο θέλει να λύσει τώρα το πρόβλημα.

Οι γονείς του Ειδικού Σχολείου έχουν το πρόβλημα της στέγασης, το οποίο πρέπει να λυθεί. Είναι όμως νοήμονες άνθρωποι. Το να πεταχτούν έξω από το σχολικό τους κτήριο 130 μαθητές, για να στεγαστούν οι 30 μαθητές του Ειδικού Σχολείου, δεν είναι κάτι καθόλου φυσιολογικό. Είναι απαράδεκτο, αντιεπιστημονικό και αντιεκπαιδευτικό. Χθες θα έπρεπε να βρεθεί κατάλληλο κτήριο για τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου, αλλά όχι το κτήριο του 19ου.

Εάν πάμε σε τέτοιες λογικές και παρασυρθούμε από παράλογες λύσεις, σαν κι αυτή που προτείνει ο δήμαρχος και η διοίκησή του, θα μπορούσε το Ειδικό Σχολείο να μεταφερθεί στο νεοανεγερθέν κτήριο του 24ου και το 24ο να παραμείνει κάτω από τις κερκίδες του ΔΑΚ. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα και πρέπει αυτό να το κατανοήσουν και οι γονείς του Ειδικού Σχολείου και να στραφούν εναντίον αυτών που τους φταίνε και όχι εναντίον αυτών που δεν τους φταίνε σε τίποτα.

Γ. Παπαδ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ