Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

Στην τακτική εθελοντική αιμοδοσία του Ιερού Ναού Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου,  η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου από τις 9.πμ  έως τη 1.00 μ.μ θα συμμετάσχει και το τμήμα  Δημόσιας Υγείας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και η Κοινότητα Ευόσμου,  με ειδικό σταντ προκειμένου να ενημερώσουν και  να ευαισθητοποιήσουν τους εθελοντές αιμοδότες και όχι μόνο,  για την αξία και την αναγκαιότητα της δωρεάς Μυελού των Οστών, ώστε να αυξηθούν οι κρίκοι της παγκόσμιας αλυσίδας ζωής  στη χώρα μας και άρα σε όλο τον πλανήτη.

Χιλιάδες ασθενείς με απειλητικές για την ζωή τους ασθένειες που μπορούν να γίνουν καλά μόνο με τη μεταμόσχευση, εξαρτώνται από τις Τράπεζες Εθελοντών Δοτών Μυελού των για να βρουν συμβατό δότη και να σωθεί η ζωή τους.

Η λήψη δείγματος είναι μία απλή διαδικασία που γίνεται με δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σάλιο) και αφορά υγιείς υποψηφίους 18 έως 45 ετών.

Ο εθελοντής δότης παραμένει καταχωρημένος στο αρχείο και ενεργός μέχρι τα 55α γενέθλιά του.

Οι υποψήφιοι δότες μπορούν να προσέλθουν ανά πάσα στιγμή ΚΑΙ στα γραφεία του Τμήματος Προστασίας & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, στο ισόγειο του ΙΚΑ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ (Σμύρνης 25, Κορδελιό) για να πραγματοποιηθεί λήψη δείγματος.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ