Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΧτίσατε κτήριο για το Ειδικό Σχολείο κύριε Κόπτση;

Χτίσατε κτήριο για το Ειδικό Σχολείο κύριε Κόπτση;

«Είμαστε εδώ για να λύσουμε ένα πρόβλημα που ταλανίζει το δήμο Ευόσμου. Αφορά το ΕΕΕΕΚ. Εμείς αναζητούμε την καλύτερη δυνατή λύση. Υπάρχουν διάφορες προτάσεις. Νομίζω ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο. Λειτουργούμε με γνώμονα το συμφέρον των μαθητών. Το ΕΕΕΕΚ στις συνθήκες που λειτουργεί δεν θα λειτουργεί, θα πάψει να λειτουργεί, αλλά θα είναι σε ένα αξιοπρεπέστατο κτήριο και όλοι οι μαθητές μας θα είναι πια σε χώρους καλύτερους από αυτούς που είναι για το συμφέρον και το όφελος των μαθητών μας. Αυτός είναι ο γνώμονας όλων των ενεργειών μας και αυτόν θα πετύχουμε, να είστε σίγουροι, με τη συνεργασία και την ομοθυμία όλων μαζί κι αυτό είναι ο κύριος στόχος».

Τα παραπάνω δήλωσε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, μετά τη συνάντηση που είχε στο δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου με το δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο και ιερείς για τη συστέγαση των 19ου και 24ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου, προκειμένου στο κτήριο του 19ου να στεγαστεί το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού. Στη συνάντηση αυτή δεν προσκλήθηκαν φορείς της Εκπαίδευσης και πήγαν απρόσκλητοι.

Πρώτα απ’ όλα ο κύριος Κόπτσης βρισκόταν στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου και όχι στο δήμο Ευόσμου. Ο δήμος Ευόσμου έχει πάψει να υπάρχει εδώ και 12 χρόνια. Αυτό που δεν έχει πάψει να υπάρχει από τον πρώην δήμο Ευόσμου είναι το πρόβλημα της σχολικής στέγης.

Η κυβέρνηση του κυρίου Κόπτση έχει συμπληρώσει 3 χρόνια και 3 μήνες θητείας. Αλήθεια, πότε άρχισε να ασχολείται με το πρόβλημα της στέγασης του Ειδικού Σχολείου του Κορδελιού και πότε άρχισε να αναζητά την καλύτερη λύση; Η διοίκηση Μανδαλιανού συμπλήρωσε 3 χρόνια θητείας. Εκείνη πότε άρχισε να ασχολείται με το ίδιο πρόβλημα; Πώς προσεγγίζουν το χρόνο οι κύριοι Κόπτσης και Μανδαλιανός; Σκέφτονται πως τί είναι τα τρία χρόνια μπροστά στην αιωνιότητα; Πότε θυμήθηκε ο κύριος Κόπτσης και το υπουργείο Παιδείας το πρόβλημα;

Ο κύριος Κόπτσης δήλωσε πώς το Ειδικό Σχολείο θα πάει σε ένα αξιοπρεπέστατο κτήριο. Έβγαλε το μαγικό ραβδί και έφτιαξε αξιοπρεπέστατο κτήριο σε μερικά λεπτά ο κύριος Κόπτσης; Βρήκε αξιοπρεπέστατο κτήριο σε κάποιο άλλο δήμο; Ή ο κύριος Κόπτσης μαζί με τον κύριο Μανδαλιανό θα κάνει έξωση στα 130 παιδιά του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου από το σχολείο τους για να μεταστεγάσει εκεί τα 30 παιδιά του Ειδικού Σχολείου;

Ήρθε ο κύριος Κόπτσης στο δήμο με τον μεγαλύτερο μαθητικό πληθυσμό σε όλη την Ελλάδα αναλογικά με τον πληθυσμό του και αντί να δει τα υπόγεια και τα κίμπο που στοιβάζονται οι μαθητές, θα στοιβάξει κι άλλους για να παραστήσει κι εκείνος τον κοινωνικά ευαίσθητο μαζί με τον κύριο Μανδαλιανό;

Εάν θέλει την συνεργασία και την ομοθυμία όλων ο κύριος Κόπτσης, να δεχτεί τις προτάσεις του Η΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ένωσης Γονέων του δήμου. Η σαρδελοποίηση των μαθητών του 19ου και του 24ου σε ένα σχολείο που δεν τα χωράει είναι εμμονή του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου και δεν είναι λύση.

Η πρόταση του κυρίου Μανδαλιανού είναι αντιεκπαιδευτική και αντιεπιστημονική. Ο κύριος Κόπτσης μπορεί να συμφωνεί με τις αντιεκπαιδευτικές απόψεις του κυρίου Μανδαλιανού, αλλά είναι Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας και με αυτήν του την ιδιότητα καλείται να πάρει θέση. Αν είναι τόσο κοινωνικά ευαίσθητος ο κύριος Κόπτσης, όπως ο κύριος Μανδαλιανός, ας μεταστεγάσει τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου για ένα χρόνο στο ΔΑΚ και ας απελευθερώσει κονδύλια ώστε να διαμορφωθεί ο ιδιωτικός χώρος που είχε βρεθεί άνωθεν της περιφερειακής οδού, προκειμένου να μετακομίσει εκεί το Ειδικό Σχολείο το Σεπτέμβριο του 2023. Αυτό θα είναι πραγματική κοινωνική ευαισθησία, θα μπορέσει να το παρουσιάσει η κυβέρνηση του κυρίου Κόπτση σαν επίτευγμα. Κοινωνική ευαισθησία στην πλάτη μικρών μαθητών δεν γίνεται. Η κατάργηση Σχολικού Κτηρίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από μια περιοχή που το χρειάζεται απόλυτα λέγεται κοινωνική αναισθησία και όχι ευαισθησία.

Βασίλης Κιμ.

Δεν θα τολμήσουν να προχωρήσουν στη συστέγαση του 19ου και του 24ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου
Από τη σύσκεψη για τη συστέγαση σχολείων έλειπε ο δάσκαλος και ο ενωμοτάρχης!
Αυτός είναι ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός που ζητάει ψήφο για να εκλεγεί ξανά
ΨΑΛΤΗΣ  ΚΑΙ  ΚΑΝΤΗΛΑΝΑΦΤΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Δ.Σ. του Η΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών για το 19ο και το 24ο Δημοτικά Σχολεία Ευόσμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ