Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠέτρος Σούλας: Το ζήτημα δεν είναι η νομιμότητα της συστέγασης του 24ου...

Πέτρος Σούλας: Το ζήτημα δεν είναι η νομιμότητα της συστέγασης του 24ου και του 19ου Δημοτικών Σχολείων

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 31ης Αυγούστου 2022, ο τέως δήμαρχος Πέτρος Σούλας αναφερόμενος στη βούληση του δημάρχου Κλεάνθη Μανδαλιανού να συστεγάσει το 24ο και το 19ο Δημοτικά Σχολεία Ευόσμου στο κτήριο του πρώτου, προκειμένου να μεταφέρει στο κτήριο του δεύτερου το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού είπε τα παρακάτω:

«Πολύς λόγος για τη νομιμότητα. Η νομιμότητα είναι μία παράμετρος. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η φοίτηση των μαθητών και το πώς θα γίνει καλύτερη».

Ο κύριος Σούλας απαντώντας προφανώς σε σχόλιο το οποίο έγινε από κάποιο μέλος της διοίκησης που παρενέβη εκτός μικροφώνου λέγοντας ότι είναι κρίμα τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου, είπε τα εξής:

«Κρίμα είναι και τα παιδιά που είναι σε υπόγεια και κρίμα σε λεβητοστάσια. Δεν φταίτε εσείς γι’ αυτό. Είναι ευθύνη όλων των προηγούμενων διοικήσεων του δήμου μας. Γι’ αυτά τα παιδιά όμως δεν νοιάζεστε που πρέπει να βγούνε από τα υπόγεια. Αυτό είναι το σπουδαιότερο και όχι η νομιμότητα, αν επιτρέπεται ή δεν επιτρέπεται η συστέγαση των δύο σχολείων».

Ο κύριος Σούλας ανέλαβε τις ευθύνες του για τη διοικητική του θητεία και αυτό είναι προς τιμήν του. Ο τέως δήμαρχος έχει απόλυτο δίκιο πως το ζήτημα δεν είναι η νομιμότητα, αλλά το να βγούνε οι μαθητές από τις υπόγειες αίθουσες, το να έχουνε οι μαθητές καλύτερες συνθήκες φοίτησης. Βέβαια, πόσο νοιάζεται η διοίκηση Μανδαλιανού για τις συνθήκες φοίτησης των μαθητών μπορεί να το καταλάβει κανείς διαβάζοντας το διάλογο μεταξύ του Νίκου Ζυγά και του κυρίου Ταξίδη σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όσον αφορά τις ευθύνες των προηγούμενων διοικήσεων και η διοίκηση Μανδαλιανού φέρει βαρύτατες ευθύνες αφού είναι συνέχεια της διοίκησης Λαφαζανίδη.

Δυστυχώς η διοίκηση Μανδαλιανού έχει αποδείξει πως δεν ακούει την κριτική και δεν αποδέχεται τα λάθη της. Όμως η ιστορία των τριών χρόνων διοίκησης Μανδαλιανού έχει επίσης αποδείξει πως κάτω από τη συντονισμένη πίεση αντιπολίτευσης και φορέων η διοικούσα παράταξη αναγκάζεται να υποχωρήσει. Αυτό πρέπει να γίνει και τώρα για να μην περάσει η αντιεκπαιδευτική προσπάθεια της διοίκησης Μανδαλιανού να καταργήσει κτήριο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης το 2022 σε μια περιοχή που το έχει απόλυτη ανάγκη και ενώ καμία διοίκηση του ενιαίου δήμου δεν έκανε τέτοια απαράδεκτη και οπισθοδρομική ενέργεια.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ