Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ πρόεδρος των δασκάλων ζήτησε να μην συστεγαστούν το 24ο και το...

Ο πρόεδρος των δασκάλων ζήτησε να μην συστεγαστούν το 24ο και το 19ο Δημοτικά Σχολεία Ευόσμου

Ο πρόεδρος του Η΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού Ευόσμου, Θανάσης Γαρούφας, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 27ης Ιουλίου 2022, αναφέρθηκε στην απόφαση του δημάρχου για τη συστέγαση του 24ου και του 19ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου, θύμισε ότι ο Σύλλογος ήταν από την αρχή αντίθετος σε κάτι τέτοιο και παρακάλεσε το δήμαρχο να ξαναδεί το θέμα.

«Το 24ο είναι ένα κόσμημα. Έχει αμιγώς 9 αίθουσες. Να μην χρησιμοποιήσουμε τις άλλες αίθουσες (φυσικής, αγγλικών, καλλιτεχνικών, πληροφορικής, βιβλιοθήκης) για να γίνουν αίθουσες διδασκαλίας. Ειδάλλως θα επιστρέψουμε στις αλήστου μνήμης γυψοσανίδες, τότε που υπό την πίεση να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία ολοήμερα, μετατρέψαμε χώρους γυμναστηρίων, αίθουσες καλλιτεχνικών, διαδρόμους σε αίθουσες διδασκαλίας», τόνισε ο κύριος Γαρούφας.

Ο Θανάσης Γαρούφας υπογράμμισε πως πρέπει να μεταφερθεί το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού, αλλά στην παρούσα φάση κάλεσε τη διοίκηση να αφήσει το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου ως έχει.

Η παρέμβαση του κυρίου Γαρούφα εκφράζει την άποψη των δασκάλων για ένα θέμα παιδαγωγικής φύσης. Η διοίκηση Μανδαλιανού προσπαθεί να συστεγάσει το 24ο και το 19ο κόντρα στη βούληση των Συλλόγων Γονέων των δύο Δημοτικών Σχολείων, κόντρα στη βούληση της Ένωσης Γονέων του δήμου, κόντρα στη βούληση της αντιπολίτευσης του δήμου, αλλά και κόντρα στην άποψη των δασκάλων. Για ένα ζήτημα το οποίο δεν είναι τεχνικής φύσης αλλά παιδαγωγικής, η διοίκηση Μανδαλιανού, που έχει στη σύνθεσή της τόσους δασκάλους και καθηγητές, πηγαίνει κόντρα σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, προσπαθώντας να στοιβάξει μαθητές δύο σχολείων σε ένα.

Κιμ. Ο.

Παρέμβαση του προέδρου του ΔΣ και στην τοποθέτηση του κυρίου Γαρούφα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ