Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΘα συμπεριφέρονταν έτσι στα παιδιά τους τα στελέχη της διοίκησης Μανδαλιανού;

Θα συμπεριφέρονταν έτσι στα παιδιά τους τα στελέχη της διοίκησης Μανδαλιανού;

Η διοίκηση Μανδαλιανού, κόντρα στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου για πρόσληψη σχολικών καθαριστριών την περίοδο 2022-2023 με πλήρες ωράριο, προσπάθησε να τις προσλάβει με 5ωρη απασχόληση.

Οι σχολικές καθαρίστριες στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου εργάσθηκαν την περίοδο 2021-2022 με συμβάσεις 5ωρης απασχόλησης, αλλά δούλευαν πλήρες ωράριο προκειμένου να καθαριστούν τα σχολεία. Εάν τηρούσαν το ωράριο των συμβάσεων τους, τα σχολεία θα έμεναν μισοκαθαρά.

Οι σχολικές καθαρίστριες του δήμου Κορδελιού Ευόσμου υπέστησαν δηλαδή άγρια εκμετάλλευση τον 21ο αιώνα αφού αμείβονταν για 5ωρη εργασία και εργάζονταν με πλήρες ωράριο. Αυτό στη διοίκηση Μανδαλιανού φαίνεται πολύ φυσιολογικό γι’ αυτό προσπάθησε και φέτος να τις εκμεταλλευτεί με τον ίδιο τρόπο, ενώ μπορεί να τις προσλάβει με πλήρες ωράριο.

Τα στελέχη της διοίκησης Μανδαλιανού θα συμπεριφέρονταν με αυτόν τον τρόπο στα παιδιά τους; Τα στελέχη της διοίκησης Μανδαλιανού θα προσλάμβαναν τα παιδιά τους με συμβάσεις 5ωρης απασχόλησης και θα τα έβαζαν να δουλεύουν πλήρες ωράριο;

Γιατί τα στελέχη της διοίκησης Μανδαλιανού συμπεριφέρονται στις σχολικές καθαρίστριες σαν σε παιδιά κατώτερου θεού; Γιατί τα στελέχη της διοίκησης Μανδαλιανού εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι οι σχολικές καθαρίστριες πέρυσι δεν αντέδρασαν σ’ αυτήν την άγρια εκμετάλλευση αφενός από φιλότιμο επειδή δεν ήθελαν να αφήνουν μισοκαθαρισμένα τα σχολεία και αφετέρου γιατί έχουν ανάγκη ακόμα και τον λειψό μισθό ειδάλλως θα πεινάσουν;

Επιβάλλεται αυτή η συμπεριφορά της διοίκησης Μανδαλιανού από κάποια ανθρωπιστική ή χριστιανική ηθική την οποία εμείς αγνοούμε; Γιατί τα λόγια περί ανθρωπιάς και χριστιανισμού περισσεύουν από τη διοίκηση Μανδαλιανού. Με τις πράξεις υπάρχει πρόβλημα.

Γ. Παπαδ.

Να απαντήσει ο κύριος δήμαρχος τι ισχύει στην υπόθεση των σχολικών καθαριστριών
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ