Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ έφοδος του Κλεάνθη Μανδαλιανού στην Αθήνα…

Η έφοδος του Κλεάνθη Μανδαλιανού στην Αθήνα…

Μια σειρά από πολύ σημαντικές συναντήσεις είχε κατά τη διάρκεια της εφόδου του στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, με σκοπό να μοιραστεί με άλλους τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο.

Με πρώτο σταθμό το Μουσείο της Ακρόπολης, ο Δήμαρχος ζήτησε την παρέμβαση του φύλακα του Μουσείου για το σοβαρό πρόβλημα της ρύπανσης και της δυσοσμίας στο Δήμο και την ευρύτερη περιοχή. Ο φύλακας άκουσε με συμπάθεια το αίτημα του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου. Δεσμεύτηκε πως όταν βρεθεί στη Θεσσαλονίκη θα φυσήξει με όλη του τη δύναμη για να διώξει τη δυσοσμία.

Σ’ ένα γκαρσόνι σε ταβέρνα της Πλάκας είπε τον πόνο του για την υπογειοποίηση των πυλώνων υψηλής τάσης της ΔΕΗ, οι οποίοι αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Το γκαρσόνι άκουσε με συμπάθεια τον πόνο του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου. Δεσμεύτηκε πως όταν βρεθεί στη Θεσσαλονίκη θα σκαρφαλώσει πάνω σε έναν πυλώνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας που οι πυλώνες δεν έχουν υπογειοποιηθεί ακόμη.

Στο Θέατρο Ηρώδου του Αττικού μίλησε στον ταμία για τη συνθήκη Σεβέζο και τη λανθασμένη ερμηνεία και εφαρμογή της, η οποία αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη της περιοχής. Ο ταμίας του Θεάτρου άκουσε με προσοχή τα όσα του είπε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου. Δεσμεύτηκε πως όταν βρεθεί στη Θεσσαλονίκη θα μιλήσει ο ίδιος προσωπικά στην κυρία SEVESO.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος επισκέφτηκε τη Μητρόπολη Αθηνών, όπου ζήτησε από πρωτοκλασάτο Αρχιμανδρίτη να ψάλει μία ευχή μπας και δρομολογηθεί η ανέγερση κάποιου σχολείου στο δήμο. Ο Αρχιμανδρίτης έψαλε και ο δήμαρχος ανέλαβε το ισοκράτημα.

Κατά την επίσκεψή του στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ο κ. Μανδαλιανός ζήτησε από έναν τουρίστα την ένταξη των τεσσάρων γηπέδων τένις που βρίσκονται στο Δήμο, σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, με σκοπό την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό τους. Ο τουρίστας κράτησε τη διεύθυνση του δημάρχου για να του στείλει τον μπεζαχτά.

Οι επαφές ολοκληρώθηκαν στον Λυκαβηττό όπου ο δήμαρχος με τη συνοδεία του, πετώντας χαρταετό, έθεσαν σε άλλους παραβρισκόμενους, οι οποίοι επίσης πετούσαν χαρταετό, τα «καυτά» ζητήματα που αφορούν στις σχολικές καθαρίστριες και τους σχολικούς φύλακες. Οι άλλοι παραβρισκόμενοι άκουσαν με προσοχή, μάζεψαν τους χαρταετούς και πέταξαν τις σχολικές καθαρίστριες και τους σχολικούς φύλακες.

Κατά την επίσκεψη στο Παναθηναϊκό στάδιο επισημάνθηκε στον ξεναγό η ανάγκη πρόσληψης φυλάκων για τα σχολεία, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των βανδαλισμών. Ο ξεναγός δεσμεύτηκε πως θα μεταφέρει το αίτημα στο Δία για να στείλει τον Ηρακλή και άλλους ημίθεους να τα φυλάνε.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην πρωτεύουσα, ο Δήμαρχος βρέθηκε και στο Ζάππειο, όπου συζήτησε εκτενώς με το φρουρό τα πολλά και άλυτα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο φρουρός άκουσε με συμπάθεια τα προβλήματα τα οποία του εξέθεσε ο δήμαρχος και υποσχέθηκε να τα μεταφέρει στο Μέγα Αλέξανδρο, ο οποίος θα μπορούσε να τα λύσει όπως έλυσε τον Γόρδιο Δεσμό.

Κώστας Καρακώστας

ΥΓ1. Τα παραπάνω για να μην αναρωτιέται ένας τακτικός αναγνώστης της «Αγκίδας» αν πήραμε χαμπάρι που ο δήμαρχος πήγε στα υπουργεία. Εμείς πήραμε χαμπάρι ότι πήγε στα υπουργεία, όπως πήραμε χαμπάρι ότι δεν πήρε τίποτα από τα υπουργεία, γιατί αν είχε πάρει θα είχε στήσει μεγάλο πανηγύρι. Ο δήμαρχος πήρε χαμπάρι ότι δεν πήρε τίποτα;

ΥΓ2. Είναι δυνατόν να υπάρχει έστω κι ένας κάτοικος αυτού του δήμου που να διαβάζει την ανακοίνωση για τις επισκέψεις του κυρίου Μανδαλιανού στα υπουργεία, να διαβάζει όσα σαν ποίημα είπε ο κύριος δήμαρχος στα υπουργεία και να μην αναρωτιέται γιατί αυτή η ανακοίνωση δεν γράφει ούτε μισή κουβέντα για τις απαντήσεις που πήρε ο δήμαρχος;

ΥΓ3. Το παραπάνω κείμενο είναι σκωπτικό αλλά τελικά δεν απέχει και πολύ από τη δυσάρεστη για το δήμο πραγματικότητα. Μετά από τόσα πήγαινε έλα του κυρίου Μανδαλιανού στην Αθήνα, το μόνο που ουσιαστικά πήρε ήταν εκείνο το κονδύλι για την επικαιροποίηση της μελέτης του σταδίου άνωθεν της περιφερειακής οδού, αλλά μέχρι τώρα ούτε κι αυτή δεν έχει ξεκινήσει.

ΜΠΑΡΑΖ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ – ΕΥΟΣΜΟΥ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ
Η ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου δημοσίευσε κείμενο από το προφίλ του δημάρχου στο facebook
Στα Μαρμαρένια Αλώνια πάλεψε για το δήμο ο Κλεάνθης Μανδαλιανός και ηττήθηκε
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ