Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤο πρόβλημα στην υπόθεση Κουτελιάν δεν ήταν ότι ο δήμος έδωσε οικοδομική...

Το πρόβλημα στην υπόθεση Κουτελιάν δεν ήταν ότι ο δήμος έδωσε οικοδομική άδεια…

Τελικά το πρόβλημα στην υπόθεση Κουτελιάν δεν ήταν ότι ο πρώην δήμος Ελευθερίου Κορδελιού χορήγησε οικοδομική άδεια. Το πρόβλημα φαίνεται να είναι πως εξαιτίας της απόφασης των δικαστηρίων, η υπόθεση Κουτελιάν χρησιμοποιήθηκε ως δεδικασμένο προκειμένου να μη δίνονται οικοδομικές άδειες σε τεράστια περιοχή του δήμου για πάρα πολλά χρόνια.

Όπως όμως τόνισε ο κύριος Σωτήρης Κυβέλος, δικηγόρος του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 29ης Σεπτεμβρίου 2021, «Αυτό το δεδικασμένο όμως αφορά μόνο τον κύριο Κουτελιάν. Κανέναν άλλο. Σωστό ή λάθος, είναι μια δικαστική απόφαση που εκδόθηκε μόνο για τον κύριο Κουτελιάν».

Ο κύριος Κυβέλος σ’ εκείνην τη συνεδρίαση όμως είπε κι άλλα πράγματα. Είπε ότι «Η αναστολή οικοδομικών αδειών υπήρχε για ένα ή δύο χρόνια το 2009 και 2008 κι από τότε έληξε. Δεν υπάρχει κανένας άλλος νομικός περιορισμός. Εάν ένας εισαγγελέας επιληφθεί της υπόθεσης, τον υπάλληλο που αρνείται να χορηγήσει άδεια με αυτά τα επιχειρήματα, εγώ εκτιμώ τουλάχιστον, θα τον παραπέμψει για παράβαση καθήκοντος».

Δεν είναι όμως μόνο η άποψη του κυρίου Κυβέλου. Είναι το γεγονός ότι ο ίδιος ο Γιούνγκερ, η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση απάντησαν ότι η οδηγία SEVESO δεν έχει ισχύ νόμου. Δηλαδή, για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν εκδίδονται οικοδομικές άδειες για τεράστια περιοχή του δήμου με την επίκληση μιας οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση λέει πως δεν έχει θέση και ισχύ νόμου!

Υπάρχει όμως κι ένα ακόμα σοβαρό ερώτημα και θα πρέπει να γίνει συζήτηση γι’ αυτό. Ο κύριος Κυβέλος, , κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 29ης Σεπτεμβρίου 2021, είπε επίσης για την υπόθεση Κουτελιάν ότι «Ο δήμος δεν άσκησε όταν έπρεπε τα ένδικα μέσα του». Δηλαδή ο δήμος βρέθηκε να πληρώνει για εκείνην την υπόθεση εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ γιατί δεν άσκησε τα ένδικα μέσα του όταν έπρεπε; Επιπλέον, επειδή «Ο δήμος δεν άσκησε όταν έπρεπε τα ένδικα μέσα του» χάθηκε εκείνη η υπόθεση και η Πολεοδομία του δήμου για πολλά χρόνια, εξαιτίας εκείνης της υπόθεσης, δεν χορηγούσε οικοδομικές άδειες σε τεράστια περιοχή του δήμου με αποτέλεσμα να καταστρέφονται και να χάνουν την αξία τους περιουσίες πολιτών αλλά και του δήμου;

Δημ. Θ.

Ποια ένδικα μέσα δεν άσκησε όταν έπρεπε ο δήμος στην υπόθεση Κουτελιάν;
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου για την ερημοποίηση του δήμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ