Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΞανακαμαρώστε το δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου

Ξανακαμαρώστε το δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου

Ξανακαμαρώστε το δήμαρχο του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της Βόρειας Ελλάδας κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15ης Ιουνίου 2022. Κατά τη συγκεκριμένη συνεδρίαση ο κύριος δήμαρχος αποχώρησε και δεν ήταν παρών στη διαδικασία των ερωτήσεων/τοποθετήσεων γιατί είχε μια σοβαρή υποχρέωση (Στα 16 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα του παρακάτω video: https://www.youtube.com/watch?v=ORWbndV7QR8). Πριν δυο εβδομάδες καμαρώσαμε τον ίδιο δήμαρχο να δίνει μάχη προκειμένου να μην υπάρξει στη συνεδρίαση διαδικασία ερωτήσεων/τοποθετήσεων. Μάλιστα έφτασε να σηκώνει πρώτος και καλύτερος το χέρι του, ενώ δεν έχει δικαίωμα ψήφου, στην ψηφοφορία που προσπάθησε να κάνει ο πρόεδρος για το αν θα υπάρχουν ερωτήσεις/τοποθετήσεις.

Ο κύριος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου θα συμπληρώσει δύο περίπου μήνες χωρίς να απαντάει σε ερωτήσεις της αντιπολίτευσης και χωρίς να ακούει τις τοποθετήσεις της. Ο κύριος δήμαρχος οφείλει απαντήσεις για σημαντικά θέματα, τις οποίες αποφεύγει να δώσει μια με την κατάργηση της διαδικασίας των ερωτήσεων/τοποθετήσεων και μια με τη φυγή του από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κύριος δήμαρχος μαζί με τον πρόεδρό του, ο οποίος παριστάνει τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, απάντησαν μάλιστα επιθετικά στους δημοτικούς συμβούλους που αντέδρασαν στη χθεσινή αποχώρησή του από τη συνεδρίαση με διάφορες κορώνες περί υποχρεώσεων και άλλα παρόμοια. Εάν ο κύριος δήμαρχος είχε κάποια σοβαρή υποχρέωση, ο κύριος πρόεδρος έπρεπε να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο από την αρχή της συνεδρίασης και όχι 20 λεπτά πριν αποχωρήσει ο δήμαρχος. Είχε απόλυτο δίκιο ο τέως δήμαρχος, Πέτρος Σούλας, σε όσα είπε και ας φωνάζουν όσο θέλουν ο κύριος Μανδαλιανός και ο κύριος Ρούμελης.

Όσο για τις κουβέντες σχετικά με υποχρεώσεις που μπορούν να τύχουν στον καθένα, τις ακούμε βερεσέ και αυτό όχι γιατί δεν αναγνωρίζουμε στον κύριο δήμαρχο το δικαίωμα να φύγει από κάποια συνεδρίαση επειδή συμβαίνει κάτι σημαντικό, αλλά γιατί ο κύριος δήμαρχος στην προηγούμενη συνεδρίαση ωρυόταν για να μην υπάρξει διαδικασία ερωτήσεων/τοποθετήσεων επειδή είχε περάσει μιάμιση ώρα από την έναρξη της συνεδρίασης και εάν υπήρχαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις θα διαρκούσε πολλή ώρα.

Ο κύριος δήμαρχος, δηλαδή, πριν από δυο εβδομάδες κατήργησε μαζί με τον πρόεδρό του τη διαδικασία των ερωτήσεων/τοποθετήσεων επειδή βιάζονταν να φύγουν. Δεν γίνεται όμως στη μια συνεδρίαση ο κύριος δήμαρχος να βιάζεται να φύγει και στην άλλη να έχει σημαντική υποχρέωση. Να παραιτηθεί ώστε να μην χρειάζεται να βιάζεται να φύγει από τις συνεδριάσεις και ώστε να πάει στις υποχρεώσεις του χωρίς να αφήνει κενή τη θέση του δημάρχου κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της Βόρειας Ελλάδας, γιατί αυτά που συμβαίνουν στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου δεν συμβαίνουν ούτε στη Λεστινίτσα της κυράς μας της μαμής.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ