Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚαμαρώστε το δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου

Καμαρώστε το δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου

Καμαρώστε το δήμαρχο του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της Βόρειας Ελλάδας κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 1ης Ιουνίου 2022. Κατά τη συγκεκριμένη συνεδρίαση ο πρόεδρος του Δ.Σ. με εντελώς αντικανονικό τρόπο αφαίρεσε τη διαδικασία των ερωτήσεων/τοποθετήσεων που προβλέπονταν από την ημερήσια διάταξη, την οποία ο ίδιος συνέταξε, επικαλούμενος το περασμένο της ώρας. Η συνεδρίαση έπρεπε να αρχίσει στις 19:00, άρχισε ως συνήθως στις 19:30 και στις 21:00 ο πρόεδρος θεώρησε ότι η ώρα είναι περασμένη. Ήταν τόση η ζέση του δημάρχου να φύγει από το Συμβούλιο χωρίς να ακούσει την αντιπολίτευση και χωρίς να δεχτεί ερωτήσεις που δεν άφησε τον πρόεδρο να προσπαθεί μόνος του να φιμώσει την αντιπολίτευση. Πήρε και ο ίδιος την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ μάλιστα το Δημοτικό Συμβούλιο είχε να συνεδριάσει τρεις εβδομάδες!

Κατ’ αρχάς ο κύριος δήμαρχος είπε να γίνουν οι ερωτήσεις και οι τοποθετήσεις στο τέλος της συνεδρίασης αν θα έχουν κουράγιο οι δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ κανονικά η διαδικασία αυτή είναι στην αρχή της συνεδρίασης. Ο κύριος δήμαρχος δεν ήθελε να κρύψει ότι με κάθε τρόπο ήθελε να αποφύγει τις τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης (8ο λεπτό και 40ο δευτερόλεπτο του παρακάτω video: https://www.youtube.com/watch?v=6XQZjnIjJoQ).

Λίγο αργότερα επανήλθε ζητώντας πρώτα να συζητηθούν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και κατόπιν να γίνουν ερωτήσεις και τοποθετήσεις, πράγμα που δεν προβλέπεται από τον κανονισμό (8ο λεπτά και 55ο δευτερόλεπτο του παρακάτω video: https://www.youtube.com/watch?v=6XQZjnIjJoQ). Ο δήμαρχος προφανώς πόνταρε στο γεγονός ότι μπορεί να αρχίσουν να αποχωρούν σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και ότι οι δημότες θα βαρεθούν να παρακολουθήσουν από το κανάλι του δήμου στο youtube τις ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις μετά από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Το αποκορύφωμα ήταν όταν ο πρόεδρος προσπάθησε να κάνει ψηφοφορία για το αν θα υπάρξουν ερωτήσεις και τοποθετήσεις. Καμαρώστε τον δήμαρχο στο 12ο λεπτό και 45ο δευτερόλεπτο του παρακάτω video να σηκώνει το χέρι του και να ψηφίζει ο ίδιος να φιμώσει την αντιπολίτευση. Όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν ο δήμαρχος δεν ψηφίζει στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν έχει δικαίωμα ψήφου. Ήταν όμως τόσο μεγάλη η πρεμούρα του δημάρχου να φιμώσει την αντιπολίτευση που σήκωσε το χέρι του πρώτος και καλύτερος και μάλιστα γελώντας.

Στο 14ο λεπτό και 35ο δευτερόλεπτο του παρακάτω video ο Θοδωρής Μπαλτάς επισημαίνει στον πρόεδρο ότι στάλθηκε πρόσκληση στους δημοτικούς συμβούλους με ανακοινώσεις/προτάσεις. Ο κύριος δήμαρχος, σε ρόλο προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, απάντησε στον κύριο Μπαλτά ότι ψηφίστηκε πως δεν θα γίνουν. Η αλήθεια είναι πως ούτε μπορούσε να μπει σε ψηφοφορία τέτοιο πράγμα και στην ουσία ποτέ δεν έγινε τέτοια ψηφοφορία. Απλώς προσπάθησε να κάνει μια ψηφοφορία παρωδία ο πρόεδρος για το θέμα.

Το εκπληκτικό είναι ότι ο κύριος δήμαρχος θα θέσει υποψηφιότητα για να επανεκλεγεί. Αφού δεν αντέχει τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού δεν αντέχει να ακούει την αντιπολίτευση, αφού δεν αντέχει να της απαντάει, αφού βιάζεται να φύγει από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της Βόρειας Ελλάδας, είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί θέλει να επανεκλεγεί.

Κιμ. Ο.

Ο χειρότερος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ