Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΟΤΑΝ Η ΤΕΧΝΗ ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ

«Νοιαζόμαστε, ενδιαφερόμαστε, αγαπάμε & προσφέρουμε».

 

Όταν η μαγεία της Τέχνης, ενωθεί με την δύναμη της  καλλιτεχνικής δημιουργίας και την αγάπη του εθελοντισμού, τότε ο Πολιτισμός στέλνει τα πιο δυνατά και τα πιο όμορφα μηνύματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ΖΩΗΣ σε όλους

Με αυτήν την αρχή και με  δεδομένο ότι η οποιαδήποτε μορφή Τέχνης έχει ως μέγιστη αποστολή της, την έκφραση, την δημιουργία και την επικοινωνία, οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Δ1, του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού,  με την καθοδήγηση των δασκάλων τους πήραν την πρωτοβουλία και κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα (  Απρίλιος-Μάιος 2022) υλοποίησαν για πρώτη φορά δύο εξαιρετικές και πρωτότυπες εκπαιδευτικές  δράσεις Εικαστικού και Θεατρικού περιεχομένου, με σκοπό να προσφέρουν μέσω της Τέχνης βοήθεια, σε Εθελοντική ομάδα της περιοχής που ζουν.

Θέμα της   Εικαστικής δράσης   ήταν η απεικόνιση διεθνών έργων τέχνης επάνω σε πάνινες οικολογικές τσάντες  πολλαπλών χρήσεων.

Τα παιδιά χρησιμοποίησαν για την πιστή απεικόνιση των έργων Τέχνης, την τεχνική του patchwork και απλά υλικά  όπως λάστιχα, κουμπιά, χάντρες και πούλιες,

Τα πέντε (5)  έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν από τα παιδιά είναι πανέμορφες απλοποιημένες ρέπλικες, πέντε αντίστοιχων έργων παγκοσμίου φήμης ζωγράφων όπως του Pablo Picasso, Αλέξη Ακριβάκη, Wassily Kandisky, Paul Klee, Frinta Kanlo.

Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες αποφάσισαν να διαθέσουν τα έργα τους προς πώληση με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν προς αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, στην Εθελοντική Ομάδα «Προσφέρουμε από Καρδιάς» η οποία έχει έδρα στο Ελευθέριο Κορδελιό.

 «Συγχαρητήρια στους δασκάλους της «ζωής» που βοηθούν  μέσα από αυτήν την διαδικασία τα παιδιά ανακαλύψουν όχι μόνον τον μαγικό κόσμο της Τέχνης αλλά και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη από βοήθεια και αυτό είναι η πραγματιοκή και ουσιαστική «Παιδεία Ζωής» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, ενώ  ο Διευθυντής του 6ου Διαπολιτισμικού Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού κ. Στέργιος Παπαδόπουλος τόνισε ότι « Με τέτοιες εμπειρίες εθελοντισμού & προσφοράς τα παιδιά μας ευαισθητοποιούνται κι αργότερα ως αυριανοί πολίτες είναι σε θέση να χτίσουν μια κοινωνία πιο υγιή, πιο δίκαιη, πιο ανθρώπινη»

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί της Εικαστικής Δράσης: Χρύσα Νικολοπούλου, Εκπαιδευτικός Αγγλικών και Βαρβάρα Μυστίλογλου, Εκπαιδευτικός Εικαστικών.

Θέμα της Θεατρικής δράσης ήταν και πάλι ο εθελοντισμός με τον  ίδιο σκοπό, δηλαδή την συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας, για την επίτευξη του οποίου η θεατρική ομάδα του σχολείου σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων  ανέβασε την θεατρική παράσταση «Το 6ο σκηνοβατεί» στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου.

Σκηνοθέτης & υπεύθυνη της ομάδας: Αναστασία Θυμιοπούλου. Εμψυχώτρια: Αναστασία Κουιμτζίδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ