Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΗ διαδικασία που κίνησε ο Γιάννης Καμαρινός για νέο υποψήφιο δήμαρχο ήταν...

Η διαδικασία που κίνησε ο Γιάννης Καμαρινός για νέο υποψήφιο δήμαρχο ήταν σωστή;

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, Γιάννης Καμαρινός, αφού ανακοίνωσε ότι δεν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές, δρομολόγησε διαδικασίες στην παράταξή του προκειμένου να εκλεγεί νέος υποψήφιος δήμαρχος.

Υπάρχει ένα ερώτημα που τίθεται από ορισμένους σχετικά με τη διαδικασία που ακολούθησε και εάν σε μια παράταξη μπορεί να τίθενται τέτοια ζητήματα εκλογής υποψηφίου δημάρχου αφού η παράταξη δεν είναι κόμμα με μέλη για να εκλέξουν νέο υποψήφιο δήμαρχο.

Μπορεί μια παράταξη να μην έχει μέλη, αλλά έχει εκλεγμένους, έχει και ανθρώπους οι οποίοι έθεσαν υποψηφιότητα με αυτήν την παράταξη. Μια παράταξη δεν είναι ενός ανδρός αρχή, ούτε και είναι μοναρχία. Σε μια παράταξη ο επικεφαλής δεν είναι ελέω Θεού αυτοκράτορας.

Στο παρελθόν είδαμε παρατάξεις να διαλύονται εις τα εξ ων συνετέθησαν, είδαμε παρατάξεις να μένουν μόνο με τον επικεφαλής τους. Άρα οι παρατάξεις μπορεί να μην είναι κόμματα, αλλά δεν είναι και το τσιφλίκι κανενός επικεφαλής. Η παράταξη Καμαρινού έμεινε συμπαγής.

Ο Γιάννης Καμαρινός δημιούργησε μια παράταξη. Αφού ο ίδιος αποσύρεται, μπορεί η παράταξη να έχει μέλλον; Το ερώτημα αυτό όμως μπορεί να γυρίσει ανάποδα. Γιατί να μην έχει μέλλον μια παράταξη που μέχρι τώρα έμεινε συμπαγής; Γιατί να μη διεκδικήσει το δήμο μια παράταξη που έχει το 1/3 των δημοτικών συμβούλων; Γιατί να διαλυθεί μια ισχυρή παράταξη; Γιατί να υπάρξει πολυδιάσπαση; Για να ανοίξει το δρόμο στην παράταξη Μανδαλιανού να διοικήσει άλλη μια τετραετία;

Ο κύριος Καμαρινός με τις διαδικασίες εκλογής νέου υποψηφίου δημάρχου έδειξε πρώτα απ’ όλα ότι δεν θεωρεί την παράταξη κτήμα του. Επιπλέον κρατάει ενωμένη την παράταξη, της δίνει μεγάλες δυνατότητες διεύρυνσης και τελικά νίκης στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Ο τρόπος που λειτούργησε ο Γιάννης Καμαρινός ήταν στη βάση της συλλογικότητας και όχι στη βάση της ατομικής ιδιοκτησίας της παράταξης. Ο τρόπος που χειρίστηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της εκλογή του νέου υποψηφίου δημάρχου ήταν αυτός που έπρεπε και θα δώσει ώθηση στην παράταξή του.

Γ. Χαρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ