Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΚανέναν δεν κατάφερε να πάρει μαζί της η διοίκηση Μανδαλιανού

Κανέναν δεν κατάφερε να πάρει μαζί της η διοίκηση Μανδαλιανού

Δυόμιση χρόνια με την παράταξη Μανδαλιανού στη διοίκηση, κατά καιρούς ακούστηκαν διάφορα ονόματα της αντιπολίτευσης που επρόκειτο να πάνε μαζί της. Τελικά ο θησαυρός ήταν άνθρακες. Κανένας, ούτε ένας από άλλη παράταξη δεν συμπορεύτηκε με την παράταξη Μανδαλιανού. Η διοίκηση δεν κατάφερε να πάρει μαζί της ούτε έναν.

Δεν ήταν μόνο που η διοίκηση Μανδαλιανού επί δυόμιση χρόνια αποδείχτηκε κακή. Ήταν επιπλέον εκείνο το «άδειασμα» που έκανε στην παράταξη του Πέτρου Σούλα και στον ίδιο τον τέως δήμαρχο προσωπικά. Ενώ ο δήμαρχος συζητούσε με τον τέως δήμαρχο για συνεργασία, μόλις άλλαξε ο νόμος και υπήρχε δυνατότητα διοίκησης χωρίς συνεργασία, ο κύριος Μανδαλιανός ακολούθησε αυτόν τον δρόμο χωρίς καν να ενημερώσει τον κύριο Σούλα.

Η παράταξη Μανδαλιανού παρουσιάστηκε αφερέγγυα από το πρώτο της βήμα όσον αφορά τις συνεργασίες κι έτσι ήταν πολύ δύσκολο να την εμπιστευτεί κάποιος και να συνεργαστεί μαζί της. Ακόμα κι αν το σκέφτηκε κάποιος να προσχωρήσει στη διοίκηση θα το μετάνιωσε γιατί θα θυμήθηκε το πώς η παράταξη Μανδαλιανού «άδειασε» τον τέως δήμαρχο.

Πώς όμως η παράταξη Μανδαλιανού θα μπορούσε να συνεργαστεί με τη διοίκηση Σούλα ή με μεμονωμένους συμβούλους της αντιπολίτευσης όταν τα μέλη της δεν μπορούσαν να συνεργαστούν μεταξύ τους. Ο τρόπος που ο δήμαρχος άλλαξε αντιδημαρχία τον Νέστορα Λαφαζανίδη ήταν η απάντηση στο γιατί αυτή η διοίκηση δεν μπόρεσε να πάρει κανέναν μαζί της.

Στη φάση που βρισκόμαστε, η διοίκηση του δήμου όχι μόνο δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσει στελέχη άλλων παρατάξεων, αλλά επιπλέον θα χάνει δικά της στελέχη όσο θα πλησιάζει η ώρα των εκλογών και θα γίνεται πιο ξεκάθαρο πως δεν θα μπορέσει να κερδίσει ξανά. Εάν μάλιστα από το καράβι της διοίκησης Μανδαλιανού πηδήξει ένα σημαίνον στέλεχος για να κατεβεί αυτόνομα στις εκλογές, τότε η παράταξη του νυν δημάρχου θα βολευτεί με την τρίτη θέση.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ