Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Το κλείσιμο των χρηματοδοτικών προγραμμάτων θα δείξει τι μπόρεσε να πετύχει η...

«Το κλείσιμο των χρηματοδοτικών προγραμμάτων θα δείξει τι μπόρεσε να πετύχει η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου»

Σε συνέντευξη που έδωσε στο ATLAS TV και στην εκπομπή on time (https://www.youtube.com/watch?v=OVEVeDo2qYE) ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Σερρών, κύριος Μιλτιάδης Τασούλης, ο οποίος διατέλεσε επί ενάμιση χρόνο Γενικός Γραμματέας του πρώην δήμου Ευόσμου κατά τη θητεία του Παναγιώτη Αλεξανδρίδη και επίσης μεγάλο χρονικό διάστημα Γενικός Γραμματέας του δήμου Κορδελιού Ευόσμου κατά τη θητεία του Στάθη Λαφαζανίδη, κλήθηκε από το δημοσιογράφο Σταύρο Οραήλογλου να κάνει σύγκριση του δήμου Σερρών με το δήμο Κορδελιού Ευόσμου όσον αφορά την ικανότητα απορρόφησης κονδυλίων για την κατασκευή έργων υποδομής.

Ο κύριος Τασούλης απάντησε πως δεν είναι εύκολο να συγκριθούν οι δύο δήμοι, γιατί ο δήμος Σερρών έχει και αγροτικό και αστικό κομμάτι, ενώ ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου είναι καθαρά αστικός με άλλες ανάγκες. Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του δήμου Κορδελιού Ευόσμου συνέχισε λέγοντας ότι το κλείσιμο των χρηματοδοτικών προγραμμάτων θα δείξει τι μπόρεσε να πετύχει η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου και ότι αυτό που φαίνεται άμεσα είναι η καθημερινότητα, την οποία περιέγραψε με μελανά χρώματα όσον αφορά τους πεζοδρόμους, τα παρτέρια, τα φρεάτια, χωρίς όμως να ασκήσει έντονη κριτική στη διοίκηση Μανδαλιανού. Ο Μιλτιάδης Τασούλης μίλησε για οράματα, για μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος, για την ποιότητα ζωής, για την αλλαγή σχεδιασμού της πόλης, για διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, για τα χρήματα που πρέπει να αντληθούν από τα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Ο δημοσιογράφος ζήτησε από τον κύριο Τασούλη να αναφερθεί και στο μείζον πρόβλημα του δήμου που δεν έχει καταπολεμηθεί είναι η δυσοσμία. Ο κύριος Οραήλογλου σχολίασε ότι δεν μπορείς να συζητήσεις όταν δεν μπορείς να αναπνεύσεις και τόνισε ότι απαιτούνται δράσεις και ότι απαιτείται να χτυπήσεις και το χέρι στο τραπέζι καμιά φορά γιατί δεν λύνονται όλα τα προβλήματα με κομψότητα.

Στο ερώτημα του δημοσιογράφου, ο κύριος Τασούλης απάντησε «Σαφέστατα. Έτσι ακριβώς» και συνέχισε λέγοντας ότι ο δήμος θα πρέπει να κατευθύνει τις πιέσεις του έτσι ώστε και η Περιφέρεια, που ότι μπορεί φροντίζει κάνει, και το Πανεπιστήμιο που έχει εμπλακεί, και σε επίπεδο περιβάλλοντος από το Υπουργείο να μπορέσουν να δοθούν λύσεις με όποιο τρόπο χρειάζεται. Ο Μιλτιάδης Τασούλης ολοκλήρωσε λέγοντας ότι χρειάζεται να ασκούνται πιέσεις και ότι η δυσοσμία είναι το πρώτο θέμα που μπορεί κανείς να προτάσσει στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

Τα. Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ