Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΤελικά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν κάνει πλάκα

Τελικά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν κάνει πλάκα

Είναι να αναρωτιέται κανείς αρκετές φορές κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου αν ο πρόεδρος μιλάει σοβαρά ή κάνει πλάκα. Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 16ης Φεβρουαρίου 2022 και συγκεκριμένα κατά τη διαδικασία ερωτήσεων/τοποθετήσεων, ο δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Ναθαναηλίδης έδωσε αναλυτικά στοιχεία για τα οικόπεδα που περιέφραξε η ΕΥΑΘ στο δήμο και πιο συγκεκριμένα για εκείνο το οικόπεδο που πριν μερικές ημέρες η ΕΥΑΘ το έβγαλε προς ενοικίαση. Ο κύριος Ναθαναηλίδης σε συνεχόμενες συνεδριάσεις ζήτησε από τη διοίκηση να πράξει τα δέοντα ώστε αυτοί οι χώροι να επανέλθουν ως κοινόχρηστοι και κοινωφελείς στους κατοίκους του δήμου. Η μονότονη απάντηση της διοίκησης του δήμου ήταν ότι το θέμα το βλέπουν οι νομικοί του δήμου, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στις διαδικασίες ενοικίασης ενός από αυτά τα οικόπεδα.

Όταν ο δημοτικός σύμβουλος ολοκλήρωσε την αναφορά του στο θέμα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου παρενέβη λέγοντας: «Πέντε λεπτά μιλάτε».

«Ευχαριστώ πολύ. Άμα το λύνατε το πρόβλημα δεν θα μιλούσα καθόλου. Θα ήμουνα κάτω και θα χειροκροτούσα αλλά εδώ πέρα τα προβλήματα… και δεν είναι η πρώτη φορά που το ρωτάω αυτό», ήταν η απάντηση του κυρίου Ναθαναηλίδη.

«Εσείς κάνετε πέντε λεπτά να διατυπώσετε μια ερώτηση. Εγώ φταίω;», ανταπάντησε ο κύριος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κύριος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου όταν είναι να υπερασπίσει τη διοίκηση του δήμου και το δήμαρχο προσωπικά ξεχνάει ότι είναι πρόεδρος και κάνει διάφορες κρίσεις και παρατηρήσεις που δεν συνάδουν με τη θέση του. Όταν μιλάνε δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ο πρόεδρος γίνεται απλός χρονομέτρης. Μήνες ολόκληρους η διοίκησης της «Νέας Πνοής» περιμένει τι θα της πουν οι δικηγόροι, η ΕΥΑΘ άρχισε να κάνει ενέργειες προκειμένου να εκμεταλλευτεί τα περιφραγμένα οικόπεδα και ο κύριος Ρούμελης αντί να απολογηθεί για τη για μία ακόμα φορά ολιγωρία της διοίκησής του, αυτό που είχε να επισημάνει ήταν ότι ο κύριος Ναθαναηλίδης μιλούσε πέντε λεπτά.

Ο κύριος Ναθαναηλίδης δεν αερολογούσε επί πέντε λεπτά. Μιλούσε γι’ αυτά τα οποία θα έπρεπε να είχε κάνει εδώ και μήνες η διοίκηση του κυρίου Μανδαλιανού και του κυρίου Ρούμελη για να διασφαλίσει αυτά τα οικόπεδα και να τα αποδώσει στους κατοίκους. Εάν ο κύριος Ρούμελης επεσήμαινε καθημερινά στο δήμαρχό του τα έντεκα οικόπεδα που μπορεί να χάσει ο δήμος, όπως επισήμανε στον κύριο Ναθαναηλίδη τα πέντε λεπτά που μιλούσε, η συγκεκριμένη συζήτηση δεν θα χρειαζόταν να γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Με τον ίδιο τρόπο αντιμετώπιζε την αντιπολίτευση όταν εκείνη φώναζε για το Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού, το οποίο κόντεψε επίσης να χαθεί εξαιτίας των χειρισμών της διοίκησης Μανδαλιανού. Με τον ίδιο τρόπο ο κύριος πρόεδρος αντιμετώπιζε την αντιπολίτευση όταν εκείνη φώναζε για το γεγονός ότι ο δήμος μπορεί να έχει δωρεάν τα γήπεδα στο στρατόπεδο Παπακυριαζή κι όχι να πληρώνει ενοίκιο όπως επέμενε η διοίκηση. Άλλωστε ο κύριος πρόεδρος είναι αυτός ο οποίος δεν ανακαλεί στην τάξη το δήμαρχό του για το γεγονός ότι καταπάτησε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου όσον αφορά τις δωρεές από τον όμιλο ΕΛΠΕ και επαναλαμβάνει συνεχώς ότι έπραξε καλώς.

Τελικά ο κύριος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μας κάνει πλάκα. Δυστυχώς τελικά όλα αυτά ο κύριος Ρούμελης τα κάνει πολύ σοβαρά.

Κ. Τσ.

«Θα χάσουμε και τα οικόπεδα που περιέφραξε η ΕΥΑΘ, όπως προσπαθήσαμε να χάσουμε και άλλα;»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ