Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΤι εννοεί ο κύριος Αμανατιάδης όταν λέει μερικώς λανθασμένη αντίληψη για την...

Τι εννοεί ο κύριος Αμανατιάδης όταν λέει μερικώς λανθασμένη αντίληψη για την βεβαίωση ΤΑΠ;

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 2ας Φεβρουαρίου 2022, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Κώστας Αμανατιάδης είπε ότι κακώς και λανθασμένα δεν διδόταν βεβαίωση Τέλους Ακίνητης Περιουσίας σε όποιον τη ζητούσε εάν είχε οφειλές Δημοτικών Τελών προς το δήμο. Ο αντιδήμαρχος όμως συνέχισε λέγοντας τα εξής:

«Λανθασμένης μερικώς, γιατί οι υπάλληλοι εκεί κοιτούσαν να εξασφαλίσουν και τα έσοδα του δήμου. Πιέζανε σε μία πλευρά “δεν σου δίνω ΤΑΠ, αν δεν πληρώσεις τα Δημοτικά Τέλη”. Αυτό όμως είχε ποινικές κυρώσεις».

Δεν υπάρχει «λανθασμένης μερικώς». Το να απαιτείται η καταβολή των Δημοτικών Τελών προκειμένου να χορηγηθεί βεβαίωση ΤΑΠ από το δήμο είτε είναι λανθασμένο είτε δεν είναι. Ενδιάμεση κατάσταση δεν υπάρχει. Και από που και ως που οι υπάλληλοι κοιτούσαν να εξασφαλίσουν τα έσοδα του δήμου πιέζοντας παρανόμως τους δημότες; Και οι διοικήσεις που ήταν;

Κάτι δεν μας λέει καλά ο κύριος αντιδήμαρχος. Ας δώσει λοιπόν στους δημοτικούς συμβούλους και στη δημοσιότητα τη νομολογία που βρήκε ο Γενικός Γραμματέας του δήμου βάσει της οποίας μπορεί να χορηγείται ΤΑΠ χωρίς να απαιτείται εξόφληση Δημοτικών Τελών, έτσι ώστε να μην μπερδευόμαστε με μερικώς λανθασμένες και ολικώς λανθασμένες τακτικές!!

Κώστας Καρακώστας

Λεωνίδας Ναθαναηλίδης: Πότε θα πάρει ο δήμος τα 2 εκατομμύρια που του χρωστάνε τα ΕΛΠΕ;
ΤΑΠ χορηγείται στους δημότες Κορδελιού Ευόσμου μόνο αν χρωστούν λίγα Δημοτικά Τέλη;
Δόξα να έχουν τα ΕΛΠΕ!
Oι προηγούμενες διοικήσεις του δήμου εκβίαζαν δηλαδή τους δημότες;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ