Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΣκάνδαλο καταντάνε οι οικοδομικές άδειες που δεν δίνει ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Σκάνδαλο καταντάνε οι οικοδομικές άδειες που δεν δίνει ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Τέσσερις μήνες πέρασαν από τότε που ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να στηρίξει με απόφασή του το εντέλλεσθαι που επρόκειτο να δώσει ο ίδιος στη Διεύθυνση Πολεοδομίας για να δίνονται οι οικοδομικές άδειες, οι οποίες δεν δίνονταν με την επίκληση της οδηγίας SEVESO. Μάλιστα εκείνη η εισήγηση του δημάρχου συνοδευόταν από γνωμοδότηση νομικού συμβούλου του δήμου, η οποία έλεγε ότι δεν υπάρχει καμία νομική βάση στην άρνηση χορήγησης οικοδομικών αδειών εξαιτίας της οδηγίας SEVESO και αναφερόταν ακόμα και σε ποινικές ευθύνες για τη μη χορήγησή τους.

Τέσσερις μήνες μετά από εκείνην τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο ομόφωνα στήριξε την απόφαση του δημάρχου να δώσει εντέλλεσθαι, ο δήμαρχος δεν δίνει την εντολή και δεν δικαιολογεί τη στάση του. Η ιστορία καταντάει σκάνδαλο αφού με βάση τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του δήμου αλλά και την απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης η μη χορήγηση οικοδομικών αδειών με επίκληση της οδηγίας SEVESO δεν είναι νόμιμη αφού δεν «πατάει» σε κανέναν νόμο. Η ιστορία καταντάει ακόμα μεγαλύτερο σκάνδαλο αφού ο δήμαρχος αρνείται να απαντήσει γιατί αρνείται να δώσει ένα νόμιμο εντέλλεσθαι αφήνοντας να διαιωνίζεται η ανομία.

Δημ. Θ.

Τα έγγραφα της Πολεοδομίας για τις οικοδομικές άδειες δεν έχουν κανένα έρεισμα στο νόμο!
- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ