Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΔ.Σ. Κορδελιού Ευόσμου: Η Διεύθυνση Πολεοδομίας δύναται να προχωρήσει στην έκδοση οικοδομικών...

Δ.Σ. Κορδελιού Ευόσμου: Η Διεύθυνση Πολεοδομίας δύναται να προχωρήσει στην έκδοση οικοδομικών αδειών

Μετά από μακρά συζήτηση κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της 29ης Σεπτεμβρίου 2021, το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου κατέληξε στην παρακάτω απόφαση – ψήφισμα:

«Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του νομικού του δήμου, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ρητή απαγορευτική ρύθμιση για την έγκριση αδειών σε περιοχές του δήμου Κορδελιού Ευόσμου που γειτνιάζουν με τις εγκαταστάσεις ΕΛΠΕ και εμπίπτουν στην οδηγία SEVESO.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την άποψη ότι η Διεύθυνση Πολεοδομίας δύναται να προχωρήσει στην έκδοση οικοδομικών αδειών για την ανέγερση κατοικιών ή οποιονδήποτε εγκαταστάσεων με τα υπάρχοντα πολεοδομικά διατάγματα της περιοχής, της χρήσης γης και τους όρους δόμησης που ισχύουν».

Η παραπάνω απόφαση – ψήφισμα θα είναι ενισχυτική στο «εντέλλεσθαι» του δημάρχου προς τη Διεύθυνση Πολεοδομίας να εκδίδονται από εδώ και πέρα οικοδομικές άδειες για περιοχές του δήμου, στις οποίες πολλοί από τους κατοίκους ταλαιπωρούνται εδώ και 15 χρόνια γιατί δεν μπορούν να εκδώσουν οικοδομικές άδειες, χωρίς εδώ και 10 χρόνια περίπου να υπάρχει καμία νομοθετική ρύθμιση που να απαγορεύει κάτι τέτοιο. Τόσο η απόφαση – ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και το «εντέλλεσθαι» του δημάρχου θα δώσουν λύση σε ένα πρόβλημα που ταλαιπώρησε παραλόγως το δήμο Κορδελιού Ευόσμου για τόσα πολλά χρόνια.

Τα. Σ

«Παράβαση καθήκοντος η μη έκδοση οικοδομικών αδειών από τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ