Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΜας πήρανε χαμπάρι για τη δυσοσμία κύριε Μανδαλιανέ

Μας πήρανε χαμπάρι για τη δυσοσμία κύριε Μανδαλιανέ

Στην κυριολεξία μας πήρανε χαμπάρι στο θέμα της δυσοσμίας

Τα παρακάτω σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο δημοσιογράφος του TV100 Παναγιώτης Κρινής αμέσως μόλις τελείωσε η συνέντευξη που του παραχώρησε την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2021 ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου:

«Πότε θα ολοκληρωθούν αυτά τα έργα; Γιατί αν ολοκληρωθούν τα έργα και λειτουργούν όλα σωστά, δεν θα υπάρχει δυσοσμία. Άρα για να υπάρχει δυσοσμία και ο κόσμος να διαμαρτύρεται σημαίνει ότι κάτι ακόμη δεν λειτουργεί καλά. Τι περιμένουμε; Κι επίσης βλέπω ότι το πάμε και λίγο χαμηλά τη μπάλα αυτό το θέμα. Και δεν θα πω τίποτε άλλο, αλλά ο καθένας μπορεί να φανταστεί ό,τι θέλει. Σωστά;»

Καταλάβατε κύριε Μανδαλιανέ; Κι ο καθένας μπορεί να φανταστεί ότι θέλει. Σωστά; Όταν γίνονται έργα δεν υπάρχει δυσοσμία κύριε δήμαρχε. Άρα για να υπάρχει δυσοσμία και ο κόσμος να διαμαρτύρεται σημαίνει ότι κάτι ακόμη δεν λειτουργεί καλά και δεν χρειάζεται να κουβαλήσετε κάποιον να κάνει νέες μετρήσεις για να μας πείσει ότι η μύτη μας είναι υποκειμενική και εμείς είμαστε εμμονικοί.

Όσο για το θέμα της δυσοσμίας δεν το πάμε λίγο χαμηλά την μπάλα, όπως κομψά είπε ο Παναγιώτης Κρινής. Πολύ χαμηλά την μπάλα το πάμε. Πιο χαμηλά δεν γίνεται. Και για να ακριβολογούμε η μπάλα δεν πηγαίνει καν συρτά. Έχουν σκάψει τον τάπητα και την έχουν βάλει από κάτω. Αυτά που λέει ο κύριος Μανδαλιανός για τη δυσοσμία, δεν νομίζουμε να τα πιστεύουν ούτε τα ΕΛΠΕ. Αυτά που λέει ο κύριος Μανδαλιανός για τη δυσοσμία αμφιβάλλουμε αν θα τα έλεγε κάποιος εκπρόσωπος των ΕΛΠΕ.

Ολόκληρο το σχόλιο του δημοσιογράφου αφού τελείωσε η συνέντευξη με το δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου είναι το παρακάτω:

«Αυτό εδώ το καφετί δεν είναι υγρασία (Ο δημοσιογράφος δείχνει φωτογραφία του ουρανού της Θεσσαλονίκης). Αυτή είναι η ρύπανση. Είναι πλάνα αρχείου. Δεν είναι απευθείας η εικόνα που βλέπουμε. Αυτό είναι που όταν φυσάει όλο αυτό καθαρίζει κι είμαστε μια χαρά. Αυτό εδώ προς τη δυτική πλευρά της πόλης είναι πιο έντονο.

Εγώ δέχομαι όλα αυτά τα οποία λένε για ελέγχους, έχουμε φιλοξενήσει εδώ και την πλευρά της Περιφέρειας, αλλά το συζητάμε το θέμα δύο χρόνια ότι εντοπίστηκε που είναι το πρόβλημα. Όλοι εκτιμούσαμε ότι είναι από τη συγκεκριμένη εταιρεία, τη συγκεκριμένη επιχείρηση κι ότι υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί για να πούνε ότι “συμμαζέψου, κάνε και τα έργα ώστε να μην έχουμε αυτού του είδους το πρόβλημα. Κι εσύ να λειτουργείς με τον τρόπο που πρέπει και να μην επηρεάζεις το περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής”.

Ωραία; Ωραία. Γιατί δεν έχει γίνει αυτό. Ο λόγος που δεν έχει γίνει αυτό ποιος είναι; Και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί τι περιμένουνε; Υπάρχει δηλαδή τόσο μεγάλο χρονοδιάγραμμα που τους είπανε πάρτε τρία, τέσσερα, πέντε χρόνια για να κάνετε τα έργα αποκατάστασης ώστε να μην υπάρχει η δυσοσμία; Υπάρχει τόσο μεγάλο χρονοδιάγραμμα; Ερώτημα θέτουμε. Και επαναλαμβάνω ότι δεν μιλάμε για μια εταιρεία της σειράς. Είναι μια εξαιρετικά ισχυρή εταιρεία και καλώς υπάρχει και σωστά υπάρχει και τέτοιες εταιρείες πρέπει να υπάρχουν γιατί δίνει πολλές και καλές θέσεις εργασίας, ποιοτικές θέσεις εργασίας. Και την έχουμε και στη Θεσσαλονίκη μας. Αλλά είναι άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Το ότι είμαι πάρα πολύ ισχυρός δεν σημαίνει ότι μπορώ να… ναι; Γιατί είμαστε και μεσημέρι, δεν είμαστε βράδυ.

Αυτό είναι το ζητούμενο. Πότε θα ολοκληρωθούν αυτά τα έργα; Γιατί αν ολοκληρωθούν τα έργα και λειτουργούν όλα σωστά, δεν θα υπάρχει δυσοσμία. Άρα για να υπάρχει δυσοσμία και ο κόσμος να διαμαρτύρεται σημαίνει ότι κάτι ακόμη δεν λειτουργεί καλά. Τι περιμένουμε; Κι επίσης βλέπω ότι το πάμε και λίγο χαμηλά τη μπάλα αυτό το θέμα. Και δεν θα πω τίποτε άλλο, αλλά ο καθένας μπορεί να φανταστεί ό,τι θέλει. Σωστά;»

Χαρίλαος Ταπαρίδης

Καμαρώστε τι είπε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου στο TV100 χθες, ημέρα δίκης για τη δυσοσμία!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ