Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΚαμαρώστε τι είπε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου στο TV100 χθες, ημέρα δίκης...

Καμαρώστε τι είπε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου στο TV100 χθες, ημέρα δίκης για τη δυσοσμία!

Καλά που ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου αρνείται να πάει στη δίκη της δυσοσμίας γιατί αν πήγαινε αυτά που λέει δεν θα ήταν κουβέντες μάρτυρα κατηγορίας αλλά μάρτυρα υπεράσπισης. Πήγε ο κύριος Μανδαλιανός χθες Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022 το μεσημέρι στο TV100 και στο δημοσιογράφο Παναγιώτη Κρινή, ημέρα της δίκης για τη δυσοσμία που τελικά αναβλήθηκε για τις 21 Ιουνίου 2022, και είπε απίστευτα πράγματα.

Ο κύριος δήμαρχος αποφάνθηκε ότι τα έργα που έπρεπε να γίνουν από τα ΕΛΠΕ για τον περιορισμό της δυσοσμίας έχουν γίνει σε μεγάλο βαθμό, η δυσοσμία παραμένει αλλά η κατάσταση, κατά τη γνώμη του, έχει βελτιωθεί, παρόλο που δεν είναι ειδικός, και τελικά νέες μετρήσεις θα μας δείξουν εάν υπάρχει πρόβλημα ή όχι! Εάν αυτές οι μετρήσεις δείξουν ότι υπάρχει πρόβλημα θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, αλλά εάν δείξουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα θα προχωρήσει σε φιλική προσέγγιση με τα ΕΛΠΕ. Τι άλλο θα ακούσουν τα αυτιά μας από το δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου;!

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα όσα απίστευτα είπε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου στο TV100:

«Το πρόβλημα είναι υπαρκτό πάρα πολλά χρόνια. Υπήρξε η έρευνα του πανεπιστημίου, έδειξε σαν πηγή των μερκαπτανών τα Ελληνικά Πετρέλαια. Δεσμεύτηκαν ότι θα κάνουν κάποια έργα, τα οποία πρότεινε η Επιτροπή Έρευνας του Πανεπιστημίου. Τα έργα αυτά, απ’ ότι είδαμε, γίναν σε αρκετό μεγάλο βαθμό, αλλά το πρόβλημα της δυσοσμίας εξακολουθεί να υπάρχει. Το κατά πόσο αυτά τα έργα είναι επαρκή, ανεπαρκή, κατά πόσο δυσκολεύουνε την καθημερινότητα των κατοίκων, τη δυσκολεύουνε. Υπάρχει μέρα όπου κάποιος δεν μπορεί να ανοίξει τα παράθυρα ειδικά στην Κοινότητα του Κορδελιού. Αυτό όμως θα το ελέγξουμε με μετρήσεις καινούργιες στην ατμόσφαιρα και ανάλογα με τα αποτελέσματα θα πορευτούμε απέναντι στα Ελληνικά Πετρέλαια».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου γιατί μια τόσο σοβαρή εταιρεία δεν μπορεί να τελειώσει αυτά τα έργα μέσα σε δυο χρόνια και γιατί εκτίθεται απάντησε τα εξής:

«Δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω, για να είμαι δίκαιος, ότι γίνανε κάποια έργα και ότι κάποια έργα ολοκληρώνονται. Αν αυτά τα έργα απέδωσαν στο βαθμό που θα έπρεπε δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Δεν είμαι ούτε εγώ ειδικός, ούτε εσείς. Θα πρέπει να βάλουμε μια ομάδα επιστημόνων να το ερευνήσει. Από εκεί και πέρα δεν είμαι υπέρ, το έχω πει και σε άλλα Μέσα, δεν είμαι υπέρ των ριζικών αποφάσεων να κλείσουν, να μετεγκατασταθούν, να φύγουνε».

Ο δημοσιογράφος επέμεινε λέγοντας ότι επειδή τα ΕΛΠΕ είναι μια πολύ ισχυρή εταιρεία θα έπρεπε να έχει λύσει από μόνη της αυτά τα προβλήματα και όχι να ταλαιπωρεί τόσες χιλιάδες κόσμου στη δυτική Θεσσαλονίκη. Σ’ αυτήν την επιμονή του δημοσιογράφου ο κύριος Μανδαλιανός σχολίασε:

«Θέλω να πιστεύω, έχετε δίκιο, θέλω να πιστεύω ότι ακριβώς επειδή θέλει να είναι σοβαρή επιχείρηση και είναι σοβαρή επιχείρηση ότι κάποια πράγματα θα τα κάνει, γιατί αν δεν γίνουνε είναι κρίμα να έχουμε την κοινωνία να ανταγωνίζεται την τοπική επιχείρηση. Πρέπει να μάθουμε αυτά τα δύο να συνυπάρχουνε, αλλά φυσικά το σημαντικότερο απ’ όλα να έχουμε ένα καθαρό περιβάλλον. Έχουμε πρόβλημα εδώ και χρόνια. Πιστεύω ότι έχει βελτιωθεί, δεν πιστεύω ότι έχει λυθεί. Το τι ακριβώς συμβαίνει σας λέω πέρα από τη μύτη μας, που πραγματικά το επιβεβαιώνει πάρα πολλές μέρες του χρόνου ότι υπάρχει πρόβλημα, θα το επιβεβαιώσουν κάποιες μετρήσεις που θα γίνουνε και ανάλογα σας λέω θα πορευτούμε είτε σε κινητοποιήσεις περαιτέρω, σε μέτρα περαιτέρω, είτε, αν πραγματικά έχουν γίνει αυτά που έπρεπε να γίνουν, σε μια πιο φιλική προσέγγιση».

Χαρίλαος Ταπαρίδης

Μας πήρανε χαμπάρι για τη δυσοσμία κύριε Μανδαλιανέ
«Δόξες που θα ζήσει ο ΕΛΠΕύοσμος»
«Η “οσφυοκαμψία” στην περίπτωση του Δημάρχου συνιστά παράπτωμα»
Καμαρώστε απάντηση του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου για τη δυσοσμία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ