Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΚαμαρώστε απάντηση του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου για τη δυσοσμία

Καμαρώστε απάντηση του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου για τη δυσοσμία

Συνέντευξη στην τηλεόραση του «DION» και στη δημοσιογράφο Δήμητρα Μακρή έδωσε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός. Ο κύριος Μανδαλιανός αναφερόμενος στην περιβαλλοντική επιβάρυνση και στη δυσοσμία που επικρατούν στο δήμο είπε τα παρακάτω:

«Είναι πολλές οι φορές που επικρατεί δυσοσμία. Δυστυχώς η Κοινότητα του Κορδελιού υποφέρει από το θέμα της δυσοσμίας. Τα ΕΛΠΕ, τα οποία βρεθήκανε σε μια έρευνα που έγινε στην αρχή της θητείας μας απ’ το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, υπαίτια για τις μερκαπτάνες, τις ουσίες που προκαλούν τη δυσοσμία, κάναν κάποια έργα επέμβασης και βελτίωσης των υποδομών τους, τα οποία όμως τώρα θα αξιολογηθούν και θα δούμε κατά πόσο αυτά τα έργα απέδωσαν ή όχι γιατί η πραγματικότητα για τους κατοίκους του Κορδελιού είναι διαφορετική. Υπάρχει έντονο πρόβλημα, υπάρχει έντονη δυσφορία των κατοίκων και είναι αναμενόμενο όταν ο άλλος δεν μπορεί να ανοίξει το παράθυρό του. Θα αξιολογηθούν όλα αυτά. Δεν καταδικάζουμε κανέναν. Θα μετρηθούν και ανάλογα θα δοθούν εύσημα ή θα αποδοθούν ευθύνες και θα δούμε και τι θα κάνουμε περαιτέρω.

Έχουμε σημαντικό περιβαλλοντικό πρόβλημα, πρέπει να μάθουμε να συνυπάρχουμε. Εγώ προσωπικά, όντας μετριοπαθής αν θέλετε και μ’ έχουν κατηγορήσει γι’ αυτό, δεν πιστεύω ότι υπάρχει δυνατότητα μετεγκατάστασης των Ελληνικών Πετρελαίων, μια επιχείρηση η οποία υπάρχει εδώ από το 1960 και συνυπάρχει με τον αστικό ιστό και δίνει και δουλειά σε πάρα πολλούς ανθρώπους μέσα απ’ τον αστικό ιστό. Όμως δεν σκύβουμε το κεφάλι γι’ αυτόν το λόγο να πούμε όλα καλώς καμωμένα. Υπάρχουν προβλήματα και κυρίως η περιβαλλοντική επιβάρυνση η οποία πρέπει να τεθεί στο τραπέζι και πρέπει να δοθούν λύσεις».

Τελικά υπάρχει πρόβλημα ή δεν υπάρχει; Τελικά χρειάζονται μετρήσεις για να αξιολογηθούν οι μύτες των κατοίκων ώστε να δούμε αν υποφέρουν εξαιτίας της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης ή εξαιτίας των εμμονών τους; Τελικά τι απάντηση για καμάρωμα είναι αυτή του δημάρχου; Τελικά για όλο αυτό το χάλι που ζουν χιλιάδες κάτοικοι του δήμου σχεδόν καθημερινά, ο δήμαρχος θα πάρει μεζούρα για να μετρήσει;

Απίστευτος δήμαρχος με απίστευτη διοίκηση. Ο δήμαρχος που έγινε δήμαρχος με σημαία του την επίλυση του προβλήματος της δυσοσμίας, τώρα δηλώνει μετριοπαθής. Αλήθεια, τον εξέλεξαν οι κάτοικοι του δήμου για να είναι μετριοπαθής και να στέκεται ανάμεσα στους κατοίκους και στα ΕΛΠΕ; Αλήθεια, θέλει και τα λέει αυτά; Βέβαια σε τελική ανάλυση το πόσο μετριοπαθής είναι, μπορούν να το καταλάβουν οι κάτοικοι από την παραπάνω συνέντευξή του. Είναι έτοιμος ακόμα και να δώσει εύσημα στους υπαίτιους της δυσοσμίας, αν αποδειχτεί ότι τα μέτρα που πήραν απέδωσαν. Ωραίος ο δήμαρχος. Πάρα πολύ ωραίος.

Χαρίλαος Ταπαρίδης

«Ντροπή να παίρνει τέτοια θέση για τη δυσοσμία ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ