Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΟ βασιλιάς είναι ξεβράκωτος…

Ο βασιλιάς είναι ξεβράκωτος…

Μια φορά κι έναν καιρό σ’ ένα μακρινό βασίλειο, οι υπήκοοι έριξαν από το θρόνο τον παλιό βασιλιά κι ανέβασαν έναν νέο γιατί ο νέος τους υποσχέθηκε ότι θα φορέσει πλουμιστά φορέματα. Θα αναρωτηθεί κανείς γιατί ένοιαζαν τους υπηκόους τα πλουμιστά φορέματα του βασιλιά. Σ’ εκείνο το βασίλειο όσο πιο πολλά έκανε ένας βασιλιάς υπέρ των υπηκόων του τόσο πιο πλουμιστά γινόταν τα φορέματά του, ενώ όσα περισσότερα έκανε σε βάρος των υπηκόων του τόσο περισσότερο ξεγυμνωνόταν.

Ο νέος βασιλιάς, παρά τις υποσχέσεις που έδωσε για να γίνει βασιλιάς, δεν έκανε τίποτα από αυτά που υποσχέθηκε οπότε σε κάποια στιγμή έμεινε εντελώς ξεβράκωτος. Ο βασιλιάς όμως αυτός δεν ήταν αφελής, όπως ήταν ο άλλος βασιλιάς που βγήκε γυμνός στους δρόμους γιατί τον κορόιδεψαν. Αυτός ο βασιλιάς ήξερε πως ήταν ξεβράκωτος, γι’ αυτό βρήκε μερικούς υποταχτικούς, τους οποίους έπαιρνε μαζί του στο δρόμο για να προπηλακίζουν όσους φώναζαν ότι ο βασιλιάς είναι ξεβράκωτος.

Ο νέος βασιλιάς περπατούσε ξετσίπωτα ξεβράκωτος στους δρόμους και απαιτούσε από τον κόσμο να φωνάζει πως φοράει ρούχα πλουμιστά, ενώ γνώριζε και ο ίδιος ότι είναι ξεβράκωτος. Ο βασιλιάς δεν μπορούσε να χωνέψει πώς οι υπήκοοι τολμούσαν να σηκώσουν κεφάλι και να φωνάζουν ότι είναι ξεβράκωτος. Πολύ σύντομα έγινε νευρικός με τους υπηκόους του που φώναζαν ότι είναι ξεβράκωτος και άρχισε να διαπληκτίζεται και ο ίδιος μαζί τους. Χώρισε τους υπηκόους σε καλά παιδιά και κακά παιδιά. Τα καλά παιδιά, που τον έβλεπαν ντυμένο με πλουμιστά φορέματα, έμειναν ελάχιστα. Μέχρι και οι διορισμένοι από αυτόν μινίστροι γελούσαν πίσω από την πλάτη του.

Αφού πέρασε λίγος καιρός σε μια περιοδεία του στο δρόμο, τον πλησίασε ένα παιδάκι και του είπε:

 – Αχ Μεγαλειότατε, τι όμορφο φόρεμα είναι αυτό που φοράτε!

Στραβομουτσούνιασε ο βασιλιάς και ρώτησε το παιδάκι:

 – Με κοροϊδεύεις παιδί μου;

Το παιδάκι αφού περιεργάστηκε για λίγο τον βασιλιά του είπε:

 – Γιατί να σας κοροϊδέψω πολυχρονεμένε μου; Χρειάζεται επιπλέον κοροϊδία για κάποιον που περπατάει ξεβράκωτος στους δρόμους και απαιτεί από τον κόσμο να παραδεχτεί πως φοράει πλουμιστά φορέματα;

Κόυνερ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ