Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΟ καπνός από τα ΕΛΠΕ ήταν Ινδιάνικα σήματα καπνού!

Ο καπνός από τα ΕΛΠΕ ήταν Ινδιάνικα σήματα καπνού!

Στις 16 Δεκεμβρίου 2021 τα ΕΛΠΕ καθησύχαζαν με ανακοίνωσή τους τούς κατοίκους ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τον καπνό που εκλύθηκε από δύο καμινάδες του διυλιστηρίου στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις του ομίλου στη δυτική Θεσσαλονίκη και διαβεβαίωναν ότι επρόκειτο για περιορισμένης έκτασης τεχνικό πρόβλημα λόγω αιφνίδιας δυσλειτουργίας σε μία μεμονωμένη μονάδα παραγωγής. Το πρόβλημα όμως παρουσιάστηκε και χθες. Σε δήλωση του στη Voria.gr, υψηλόβαθμο στέλεχος του ομίλου ΕΛΠΕ ανέφερε ότι από τον εκλυόμενο καπνό δεν συντρέχει κάποιο περιβαλλοντικό ζήτημα ή θέμα ασφάλειας και πως οφείλεται στην επανεκκίνηση της μονάδας.

Καλά τα λέει το υψηλόβαθμο στέλεχος των ΕΛΠΕ, καλά τα λένε και τα ΕΛΠΕ. Το ερώτημα είναι ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου τι λέει; Ούτε μισή κουβέντα δεν είπε μέχρι τώρα. Σήκωσε άραγε το ακουστικό του τηλεφώνου του για να ρωτήσει τα στελέχη των ΕΛΠΕ που οφειλόταν ο καπνός; Βέβαια το πιο πιθανό στο συγκεκριμένο δήμαρχο θα ήταν να απαντήσουν τα στελέχη των ΕΛΠΕ ότι οφείλεται σε κάποια «πατάτα» των εργαζόμενων, όπως του είχαν απαντήσει τον Ιανουάριο του 2021 για τη δυσοσμία. Δεν θα έπρεπε ο δήμαρχος και η ιστοσελίδα του δήμου να γράψουν κάτι, όταν βοά το διαδίκτυο για το γεγονός;

Ίσως στο δήμαρχο και στη διοίκησή του αρκούν οι διαβεβαιώσεις των ΕΛΠΕ. Βέβαια τα ΕΛΠΕ διαβεβαίωναν επί πολλά χρόνια ότι η δυσοσμία δεν προερχόταν από τις εγκαταστάσεις τους και ακόμη δεν παραδέχονται ότι τα ίδια είναι η αιτία της δυσοσμίας. Πάντως εάν τηλεφωνούσε ο δήμαρχος στα ΕΛΠΕ για να ζητήσει εξηγήσεις όσον αφορά τον καπνό, θα μπορούσαν να του πουν ότι οι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ εξασκούνται στα σήματα καπνού των Ινδιάνων. Ο δήμαρχος θα μετέφερε αυτήν την άποψη στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως μετέφερε και τις «πατάτες»!

Χαρίλαος Ταπαρίδης

Τελικά η δυσοσμία δεν προερχόταν από τις «πατάτες» των εργαζομένων!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ