Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΟι αιρετοί δεν μπορούν να ζήσουν με λειψά χρήματα, οι εργαζόμενοι γιατί...

Οι αιρετοί δεν μπορούν να ζήσουν με λειψά χρήματα, οι εργαζόμενοι γιατί να μπορούν;

Πριν μερικές ημέρες η πρώην αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος, Αλεξάνδρα Κορωνίδου, έκανε μία δήλωση στην «Αγκίδα» στην οποία εξηγούσε το λόγο για τον οποίο δεν συνέχισε να είναι αντιδήμαρχος. Η κυρία Κορωνίδου εξήγησε πως ενώ οι συνταξιούχοι που είναι αντιδήμαρχοι μπορούν και λαμβάνουν το μισθό του αντιδημάρχου και ταυτόχρονα λαμβάνουν το 70% της σύνταξης, οι συνταξιούχοι που είναι κάτω των 62 ετών, όπως η ίδια, δεν μπορούν.

Η κυρία Κορωνίδου έχει απόλυτο δίκιο. Επιπλέον, οι αιρετοί που ασκούν διοίκηση θα πρέπει να αμείβονται ώστε να ασχολούνται αποκλειστικά με την επίλυση των προβλημάτων του δήμου 24 ώρες το 24ωρο. Στους αιρετούς θα πρέπει να παρέχονται επίσης όλες εκείνες οι διευκολύνσεις που θα τους διευκολύνουν στην προσπάθειά τους για την επίλυση των προβλημάτων του δήμου και των δημοτών. Ο νόμος, στον οποίο αναφέρθηκε η κυρία Κορωνίδου, είναι άδικος και πρέπει να αλλάξει.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 22ης Δεκεμβρίου 2021, υπήρξε ενημέρωση για τις νέες προσλήψεις σχολικών καθαριστριών με τρίωρη απασχόληση! Όλες οι σχολικές καθαρίστριες του δήμου Κορδελιού Ευόσμου είναι υποαπασχολούμενες. Δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα, απαντά η διοίκηση του δήμου στο αίτημα των εργαζομένων και της αντιπολίτευσης να γίνουν πλήρους απασχόλησης οι σχολικές καθαρίστριες, παρόλο που κατά τα άλλα συμφωνεί.

Μισός μισθός λοιπόν για τις σχολικές καθαρίστριες και συνεπώς μισή ζωή. Οι σχολικές καθαρίστριες όμως δεν έχουν τα περιθώρια να αρνηθούν τη θέση. Έστω και τα λειψά αυτά χρήματα τους είναι απαραίτητα. Πρέπει να βάλουν κάτω το κεφάλι και ν’ αρχίσουν το σφουγγάρισμα.  Όπως όμως δεν μπορούν να ζήσουν οι αιρετοί με λειψά χρήματα, έτσι δεν μπορούν και οι σχολικές καθαρίστριες. Να βρει ο δήμος τον τρόπο για να τις κάνει πλήρους απασχόλησης. Να πιέσει με κάθε τρόπο την κυβέρνηση. Αυτό να κάνει η διοίκηση κι όχι να τονίζει κάποιες συμπεριφορές που ίσως απορρέουν από αυτήν την αδικία. Γιατί, να είναι σίγουρος και ο κύριος Σταυρίδης και ο κύριος Μανδαλιανός, ότι κι αυτές οι γυναίκες, αν είχαν το περιθώριο, θα τα βροντούσαν, όπως έκανε η Αλεξάνδρα Κορωνίδου και πολύ καλά έκανε.

Αρ. Μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ