Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΣτάθης Καϊτετζίδης: Ο Μητροπολίτης γνωρίζει τη συμφωνία του δήμου με την Εκκλησία...

Στάθης Καϊτετζίδης: Ο Μητροπολίτης γνωρίζει τη συμφωνία του δήμου με την Εκκλησία για τα παλιά Κοιμητήρια

«Τονίζω ότι όλες οι συζητήσεις οι οποίες γίνανε, γίνανε με τότε Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως τον σημερινό Μητροπολίτη, τον κύριο Βαρνάβα. Άρα ο κύριος Βαρνάβας δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει αυτά που έγιναν κι αυτά που θα πω. Η συζήτηση με τον κύριο Βαρνάβα δεν έβγαζε πουθενά. Κι εκείνος σε τίποτα δεν υποχωρούσε, αλλά κι ο δήμος δεν υποχωρούσε. Αναγκάστηκα και ζήτησα συνάντηση με τον τότε Μητροπολίτη, μακαριστό πλέον, Διονύσιο Α΄».

Τα παραπάνω είπε ο πρώην δήμαρχος Ελευθερίου Κορδελιού και νυν δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού Ευόσμου κατά τη χθεσινή συζήτηση που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Πολιτών στο χώρο του Θεματικού Ευρυζωνικού Πάρκου Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού (ΘΕΠΑΝ) με θέμα το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΘΕΠΑΝ. Ο κύριος Καϊτετζίδης ξεκαθάρισε ότι ο νυν Μητροπολίτης Σταυρουπόλεως Νεαπόλεως, κύριος Βαρνάβας, γνωρίζει τη συμφωνία με τον τότε Μητροπολίτη Διονύσιο Α΄ για το ιδιοκτησιακό καθεστώς και για τη δημόσια δήλωση του Ιεράρχη ότι το ΘΕΠΑΝ ανήκει στο δήμο Ελευθερίου Κορδελιού.

Με βάση τα όσα είπε ο κύριος Καϊτετζίδης, κατά τη χθεσινή συζήτηση στο ΘΕΠΑΝ, δύο πράγματα μπορούν να συμβούν. Είτε ο Μητροπολίτης να οδηγήσει τον κύριο Καϊτετζίδη στα δικαστήρια, κατηγορώντας τον για συκοφαντική δυσφήμιση, είτε να αναγνωρίσει στο δήμο την ιδιοκτησία του ΘΕΠΑΝ. Δεν είναι δυνατόν να κατηγορεί ο κύριος Καϊτετζίδης τον Μητροπολίτη ότι γνωρίζει τις συζητήσεις και τις συμφωνίες που έγιναν με τον τότε Μητροπολίτη και ο Μητροπολίτης να μην αντιδρά με κάποια έστω ανακοίνωση προκειμένου να διαψεύσει τον πρώην δήμαρχο Ελευθερίου Κορδελιού.

Η διάψευση, βέβαια, των ισχυρισμών του κυρίου Καϊτετζίδη είναι κομματάκι δύσκολη αφού σε τέτοια περίπτωση ο Μητροπολίτης θα πρέπει να διαψεύσει και τα όσα είπε ο πρώην δήμαρχος όσον αφορά έργα ύψους 30 εκατομμυρίων δραχμών (88.041 ευρώ) που έκανε ο πρώην δήμος Ελευθερίου Κορδελιού σε Ιερούς Ναούς ως δωρεά για τη δημόσια δήλωση του Μητροπολίτη ότι ο χώρος του ΘΕΠΑΝ (παλιά Κοιμητήρια Ελευθερίου Κορδελιού) ανήκει στο δήμο, όπως θα πρέπει να εξηγήσει γιατί η Εκκλησία δεν σταμάτησε το δήμο όταν αυτός έχτιζε κτίρια μέσα στο συγκεκριμένο χώρο επί τέσσερα χρόνια.

«Το συμβολαιογραφικό έγγραφο της Εκκλησίας για την κυριότητα του ΘΕΠΑΝ δεν συνιστά συμβολαιογραφική συναίνεση»
«Η διοίκηση του δήμου δεν ενδιαφέρεται για τη διαφύλαξη της περιουσίας του δήμου;»
Ένα εύλογο ερώτημα του κυρίου Μπαλτά για το ΘΕΠΑΝ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ