Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Το συμβολαιογραφικό έγγραφο της Εκκλησίας για την κυριότητα του ΘΕΠΑΝ δεν συνιστά...

«Το συμβολαιογραφικό έγγραφο της Εκκλησίας για την κυριότητα του ΘΕΠΑΝ δεν συνιστά συμβολαιογραφική συναίνεση»

Κατά τη συζήτηση που διοργάνωσε στο Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού η Πρωτοβουλία Πολιτών με θέμα το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΘΕΠΑΝ, η δικηγόρος Νεκταρία Αγγελάκη αναφερόμενη στη συμβολαιογραφική συναίνεση του άρθρου 7 του νόμου 3800 του 1957, με την οποία η Εκκλησία διεκδικεί από το δήμο την κυριότητα του ΘΕΠΑΝ, είπε ότι «Θα ήθελα να είμαι ιδιαίτερα προσεκτική και να πω το εξής: Το συγκεκριμένο συμβολαιογραφικό έγγραφο δεν συνιστά συμβολαιογραφική συναίνεση. Είναι μία συμβολαιογραφική δήλωση του τότε εκπροσώπου του τότε Ναού ενώπιον ενός συμβολαιογράφου» και συμπλήρωσε:

«Επομένως είναι συμβολαιογραφική δήλωση και όχι συναίνεση διότι υπάρχει μία έλλειψη. Ποια είναι η έλλειψη; Δεν παρουσιάστηκε, δεν εμφανίστηκε ποτέ ο οποιοσδήποτε κύριος της συγκεκριμένης περιοχής που κατείχε, νεμόταν, χρησιμοποιούσε και είχε στην κυριότητά του τη συγκεκριμένη έκταση στα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Για ποιον λόγο το 1977 η Εκκλησία δεν έφερε ενώπιον του συμβολαιογράφου είτε τον κύριο της έκτασης είτε, αν δεν μπορούσε ο κύριος της συγκεκριμένης έκτασης, τους κληρονόμους του; Μήπως γιατί πραγματικά ο κύριος του ακινήτου, αυτής της έκτασης ήταν ο δήμος Ευόσμου Κορδελιού και επειδή ακριβώς είπαμε ότι ό,τι ανήκει σε δήμο και σε δημόσιο είναι ανεπίδεκτο χρησικτησίας, άρα ανεπίδεκτο κυριότητας;»

Η κυρία Αγγελάκη συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά «Επομένως στη συμβολαιογραφική δήλωση υπάρχει η έλλειψη της συναίνεσης άρα ένας τέτοιος τίτλος δεν είναι νόμιμος. Είναι άκυρος».

Στάθης Καϊτετζίδης: Ο Μητροπολίτης γνωρίζει τη συμφωνία του δήμου με την Εκκλησία για τα παλιά Κοιμητήρια
«Η διοίκηση του δήμου δεν ενδιαφέρεται για τη διαφύλαξη της περιουσίας του δήμου;»
Ένα εύλογο ερώτημα του κυρίου Μπαλτά για το ΘΕΠΑΝ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ